מאפה עלים שמגיע מהמטבח המרוקאי ושם נוהגים לאכול אותו עם דבש לצד כוס תה עם נענע. המאפה הזה טעים כל כך אבל יש רק בעיה אחת, הוא מזכיר מלאווח!! למען האמת המתכון זהה למתכון של המלאווח שנמצא באתר למעט קמח הסמולינה. תעשו לי טובה רק אל תתחילו לריב, .
תקראו למאפה איך שבא לכם העיקר שתכינו.
המרכיבים:
1 ק”ג קמח לחם/קמח חלה/קמח לבן/כוסמין לבן
כפית אבקת אפייה
כף מלח
כף דבש
650 מ”ל מים חמימים
.
למריחה:
200 גרם חמאה רכה
3 כפות שמן זית
לפיזור:
3 כפות קמח סמולינה/דורום (לא חובה, מומלץ)
אופן ההכנה:
מניחים את כל מרכיבי הבצק בקערת המיקסר ולשים 10 דקות על מהירות נמוכה.
מתקבל בצק מעט דביק וזה בסדר.
יוצרים מהבצק כדור ומניחים בקערה מעט משומנת.
מכסים ושמים למנוחה של 15 דק’.
.
יוצרים כדורים במשקל 150 גרם כל אחד ומניחים עם מעט מרווחים על מגש משומן מעט!
משמנים עם מעט ספריי שמן את הכדורים ומכסים בניילון נצמד.
שמים למנוחה של שעה.
.
מערבבים את שמן הזית והחמאה הרכה למרקם משחתי דליל.
משמנים מעט את משטח העבודה ופותחים כל כדור לעלה דק.
מורחים שכבה דקה של חמאה ושמן ומפזרים מעט קמח סמולינה.
מקפלים שליש אחד למרכז ומעליו שליש שני.
מורחים עוד שכבה דקה של קמח וחמאה ומקפלים קיפול נוסף לאורך.
מגלגלים לשבלול ואת הפינות דוחסים משתי הקצוות.
מניחים חזרה במגש וממשיכים כך עם כל השאר.
.
מחממים מחבת נון סטיק על להבה בינונית נמוכה.
בעזרת הידיים מועכים את שבלול הבצק ומרחיבים אותו בזהירות לצורת פיתה.
מניחים במחבת (ללא שמן) ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה.
מגישים עם דבש או עגבניות מרוסקות.