מאפה בצק עלים במילוי בשר טחון כבדי עוף וחצילים

חובה אבל חובה עליכם לשמור את הפוסט הזה!!! אחד המאפים היותר טעימים שייצא לכם להכין. הוא עשיר במרכיבים שמתחברים יחד לטירוף אחד שלם. עוד מנה מושלמת לחג ולא רק! היא אחת המרשימות ונוחות להגשה.. תנו קפיצה לסטורי, כל ההסברים שם.

המרכיבים:
חבילת בצק עלים מופשרת במקרר
600 גרם בשר בקר טחון
400 גרם כבדי עוף צלויים (מטעמי כשרות)
חציל גדול קלוי בתנור ומקולף
2 בצלים גדולים קצוצים
3 כפות צנוברים
1/4 צרור פטרוזיליה קצוץ
מלח, כפית שטוחה פלפל , כפית בהרט
5-6 כפות שמן זית

למריחה:
חלמון ביצה

אופן ההכנה:
בסיר רחב מחממים שמן ומוסיפים את הבצל. מטגנים תוך כדי ערבוב כ 10 דקות על להבה גבוה. מוסיפים את הצנוברים ומטגנים עוד 5 דקות. מוסיפים תבלינים ומערבבים. מוסיפים בשר טחון ומפוררים בעזרת כף עץ.

מוסיפים את החציל הקלוי ומערבבים. קוצצים גס את הכבדים הצלויים ומוסיפים גם אותם יחד עם הפטרוזיליה. ממשיכים לבשל עד שהנוזלים מתאדים לגמרי.
מחממים תנור ל 180 מעלות חום סטטי. מקמחים משטח עבודה ומרדדים חצי מבצק העלים למרובע דק.
משמנים קלות תבנית קוטר 28.


מניחים את הבצק בתוך התבנית ודואגים לשוליים גבוהים. מעבירים את כל המילוי לתבנית וחותכים עודפי בצק. מרדדים את החלק השני של בצק העלים ובעזרת סכין חותכים לצורת עיגול. מניחים מעל הבשר ומהדקים היטב שוליים.

מורחים בביצה ומכניסים לתנור. אופים עד הזהבה עמוקה.

1 תגובה

  • יעקב פיטוסי
    Posted 20 באוקטובר 2022 9:29 0Likes

    כל הכבוד נראה טוב וטעים

כתיבת תגובה