את המתכון הזה תכננתי לצלם לפני כשבוע. משום מה לא יצא. הבוקר התעוררתי במוד סופר מושחת ואז הבנתי שהיום זה היום! כנראה שזאת הסיבה שלא צילמתי קודם.. אני הכנתי את המאפה במחבת יחד עם זאת תוכלו בכיף לאפות בתנור והתוצאה תהיה לא פחות ממטורפת.
המרכיבים לבצק:
500 גרם קמח פיצה/לחם/חלה
320 מל מים פושרים
2 כפות סוכר
כפית שמרים יבשים
חצי כף מלח
למילוי:
3-4 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
סלסלת פטריות טריות
בצל גדול קצוץ
2 כפות פירורי לחם
חצי כפית פלפל שחור/לבן
כפית שטוחה מלח
מעט אגוז מוסקט
3 כפות שמן זית
כף חמאה
250 גרם מוצרלה מגורדת/כל גבינה קשה אחרת
להשריית הכדורים:
3/4 כוס שמן
אופן ההכנה:
לקערת המיקסר מכניסים את כל מרכיבי הבצק ולשים במשך 10 דקות.
מתקבל בצק מעט דביק. בעזרת ידיים משומנות יוצרים כדור ומעבירים לקערה משומנת.
מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד עד שמסיימים עם הכנת המילוי.
מרתיחים בסיר מים עם מעט מלח ומוסיפים את קוביות תפוחי האדמה.
מבשלים עד ריכוך ומסננים היטב מנוזלים.
מחממים שמן במחבת ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד הזהבה עמוקה.
מוסיפים את הפטריות ומטגנים גם אותם עוד כ 5 דקות.
מוסיפים את החמאה והתבלינים, מערבבים היטב ומסירים מהאש.
מועכים את תפוחי האדמה לפירה ומוסיפים את הפטריות, הבצל ופירורי הלחם. מערבבים היטב ומתקנים תיבול אם צריך.
בעזרת ידיים משומנות יוצרים מהבצק כדורים בגודל כדור פינג פונג ומניחים בקערה משומנת היטב.
יוצקים עוד כחצי כוס שמן מעל הכדורים. מניחים בצד למנוחה של חצי שעה.
על משטח משומן היטב מניחים כל כדור ופותחים לעלה דק עד שקוף.
מניחים בקצה כף מלאה של תפוחי האדמה והפטריות ומפזרים מעל מוצרלה מגורדת.
מקפלים את השוליים ומגלגלים לצורת אגרול. מהדקים בצדדים וממשיכים כך עם כל השאר..
מחממים מחבת גדולה ומורחים אותה במעט שמן. מנמיכים להבה.
מועכים בעזרת הידיים את המאפים ומניחים את במחבת.
מטגנים עד הזהבה משני הצדדים.
מגישים לצד ירקות טריים.
ניתן לאפות בתנור על 200 מעלות חום סטטי עד הזהבה.
5 תגובה
נוי
האם אפשר להוריד את הגבינה ולשים במקומה משהו אחר?
עדי
אפשר לעשות עם בשר במקום הגבינה?
ענת אלישע
בטח אין בעיה
יהודית
היי:)
אפשר להכין את הבצק עד לשלב הכדורים יום לפני ולשמור במקרר?
ענת אלישע
כן אין בעיה