מג’דרה היא מנה קלילה ופשוטה להכנה. היא בריאה ומזינה מאוד היות והיא עתירה בחלבון. יש כמה וכמה גרסאות למג’דרה בהתאם למוצא העדתי שלה. יש שמכינים אותה עם בורגול , יש עם פריקי, חיטה וכמובן אורז. ואיך אפשר שלא, יש את הקיצ’רי של העיראקים שזו מנה אבל דומה בהרכב של האורז והעדשים (כתומות במתכון של הקיצ’רי) יש שאוכלים את המג’דרה לצד יוגורט עשיר או גבינה ויש, כמו אצלי בבית לצד סלט ירקות עשיר.
המרכיבים:
5 בצלים גדולים פרוסים לרצועות.
2 כוסות אורז יסמין/בסמטי
כוס עדשים ירוקות יבשות/קפואות מהסופר (אין צורך בהשרייה במקרה הזה)
4 כוסות מים רותחים.
תבלינים:
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית פלפל אנגלי טחון
כפית מחוקה בהרט
1/2 כפית כמון
כף סילאן טבעי
מלח לפי טעם
6-7 כפות שמן זית/כל שמן אחר
אופן ההכנה:
מניחים את העדשים בקערה ויוצקים מים רותחים עד כיסוי מלא, משרים לרבע שעה בדיוק ומסננים.
(במידה ומשתמשים בעדשים קפואות אין צורך להשרות)
בסיר רחב מניחים את הבצלים ומאדים כ 10 דקות ללא שמן ותוך כדי ערבוב.
מוסיפים תבלינים ושמן וממשיכים לטגן עוד כ 10 דקות.
מוציאים חצי מכמות הבצל לצלחת (ישמש אותנו להגשה) מוסיפים את האורז והעדשים ומערבבים היטב.
מטגנים עוד כחמש דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים מים רותחים, מערבבים, מכסים את הסיר ומנמיכים להבה. מבשלים כ 20 דקות.
מעבירים לצלחת הגשה ומוסיפים את הבצל ששמרנו בצד. מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ליופי ולטעם רענן.
4 תגובה
lea
יקירה האם מכסים את תבנית העוף הצלוי בתנור?וראיתי שהוספת תפוחי אדמה ,לא ציינת במתכון,תודה לאה קליין
ענת אלישע
אין צורך לכסות ופשוט להוסיף תפוחי אדמה למתכון
נטליה
יש אפשרות להשתמש בעדשים יבשים?
ענת אלישע
כן רק להשרות כ 15 דק’ במים חמים קודם הבישול