המוסקה מגיעה אלינו מהמטבח הבלקני והרוב מכירים אותה מהמטבח היווני ששם היא מוגשת עם רוטב בשמל.. היות ואני שומרת כשרות אני מכינה אותה ללא הבשמל כמובן אבל לא לדאוג, אחרי שתטעמו מהמוסקה שלי לא תרגישו בחיסרון ואפילו להיפך.. בכדי לייצב את השכבות אני מפזרת פירורי לחם שיספגו את כל הנוזלים וכך המוסקה נשארת יציבה בחיתוך. נכון, המנה הזאת מעט מורכבת אבל היא שווה כל רגע של עבודה!
שימו לב, המרכיבים מתאימים ל 8 סועדים. אם תרצו מוסקה קטנה יותר תחצו את הכמויות בחצי. ממליצה בחום להשתמש בתבנית קטנה ועמוקה בכדי שתקבלו הרבה שכבות.
המרכיבים לחצילים:
2 חצילים גדולים פרוסים לחצאי פרוסות בעובי 1.5-2 ס׳מ
ספריי שמן/שמן להברשה
מעט מלח ים אטלנטי
המרכיבים לרוטב:
1ק’ג בשר בקר טחון
בצל גדול חתוך לקוביות
3 שיניי שום קצוצות דק
2 קופסאות עגבניות קצוצות משימורים (800 גרם)
כף גדושה רסק עגבניות איכותי
רבע צרור נענע קצוץ
רבע צרור פטרוזליה קצוץ
5 כפות שמן זית
כפית מלאה סוכר חום כהה
כפית שטוחה פלפל
כף גדושה פפריקה
כפית בהרט
כפית מלאה מלח (לפי טעם אישי!)
לשכבה העליונה;
4-5 עגבניות קלופות פרוסות
כחצי כוס פירורי לחם לפיזור בין השכבות
אופן ההכנה:
מחממים תנור על 220 מעלות טורבו
מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפיה ומתיזים ספריי שמן.
מניחים את החצילים ומתיזים מעליהם עוד ספרי שמן.
מפזרים מעט מלח ים אטלנטי ומכניסים לתנור. אופים עד הזהבה.
מחממים שמן בסיר רחב ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד הזהבה קלה.
מוסיפים את שיניי השום ומטגנים כדקה נוספת.
מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים בעזרת מזלג. מטגנים עד שהבשר מאפיר.
מוסיפים לסיר תבלינים, עגבניות קצוצות ורסק עגבניות.
מערבבים היטב ומבשלים על להבה נמוכה/בינונית כשעה עם מכסה סגור.
מוסיפים את הנענע והפטרוזיליה , מערבבים ומצננים קלות.
מחממים תנור ל 180 מעלות חום סטטי.
משמנים תבנית חסינת חום במעט שמן ומסדרים שכבה ראשונה של חצילים ( בנדיבות )
מניחים מעליהם שכבה נדיבה של בשר ומפזרים שכבה דקה של פירורי לחם.
חוזרים על הפעולה עד שהמרכיבים מסתיימים
בשכבה העליונה והאחרונה, מסדרים את פרוסות העגבניות ומפזרים עוד שכבה דקה של פירורי לחם.
מכניסים לתנור ואופים כ 45 דקות או עד הזהבת השוליים והעגבניות.