זה לא שישי בלי מטבוחה! למען האמת אני קוראת למטבוחה שלי ריבת מטבוחה ולמה? כי את הפלפלים אני שורפת על הגז לפני שאני מוסיפה אותם לעגבניות ולאחר בישול ממושך כיאה למטבוחה היא מגיעה למרקם ריבתי. את המטבוחה שלי אני מכינה אחד לאחד כמו אמא שלי ז”ל. לא שיניתי כלום כולל אופן ההכנה למעט עניין קילוף העגבניות. אמא שלי נהגה לחרוץ את קליפת העגבניות ולהשרות אותן במים רותחים ואכן הקליפה מתרוממת בשניות. אני קולפת אותן בעזרת סכין משוננת ובכך חוסכת לעצמי עוד כלים. טיפ קטן ממני, תכינו את המטבוחה שלכם בסיר יציקת ברזל, הטעמים והמרקם שונים לחלוטין.
המרכיבים:
12-15 עגבניות בינוניות קלופות וחתוכות לקוביות
2-3 פלפלים חריפים קלויים קלופים וקצוצים
2 פלפל שושקה קלויים/גמבות אדומות קלויות קלופות וקצוצות
10 שיניי שום קצוצות
תבלינים:
כף וחצי פפריקה מתוקה
כפית סוכר
כף שטוחה מלח
1/2 כוס שמן קנולה
אופן ההכנה:
מניחים את העגבניות, הפלפלים , הגמבות והשום בסיר ומוסיפים כפית סוכר.
מבשלים על להבה בינונית במשך כ 40 דקות.
מועכים את כל הירקות.
העגבניות יגירו נוזלים וזה תקין. הקפידו לערבב מדי פעם בכדי למנוע הידבקות.
בקערית קטנה מערבבים היטב פפריקה מלח ושמן ומוסיפים לסיר. מערבבים היטב ומנמיכים את הלהבה.
מבשלים במשך כ 40 דקות נוספות.
חשוב מאוד להקפיד לערבב כל 10 דקות.
המטבוחה מוכנה כשהיא מגיעה למרקם ריבתי. בהצלחה
10 Comments
אביטל שמואלי
המטבוחה הכי מושלמת שיש!
לא מעט עבודה אבל שווה ביותר!!
ענת אלישע
שמחה שאהבת יקירה. עם קצת מאמץ מתקבלת תוצאה טעימה ביותר.
אוסי
הי המטבוחה נראית סוףףף !! יש מצב להפחית בכמות השמן?
ענת אלישע
לבחירתך יקירה
אמיר
בישול העגבניות בשלב הראשון ללא שמן?
ענת אלישע
נכון
אינה
היי ענת, תודה על המתכונים הטעימים.
רציתי לוודא – בעשול ללא מכסה, נכון?
תודה!
בר
מובטחת הצלחה לכל מי שינסה !!
כל מתכון מדויק
אין כמוך בעולם!! תודה שאת קיימת
ענת אלישע
תודה רבה!
עדן
ענת מדהימה כל מתכון מושלם!! במידה ולא אוהבים טעם של שום דומיננטי רציתי לשאול מרגישים כאן ממש את הטעם? רצוי להפחית? ועוד שאלה בבקשה מבושלים במכסה סגור או פתוח?