מטבוחה

זה לא שישי בלי מטבוחה! למען האמת אני קוראת למטבוחה שלי ריבת מטבוחה ולמה? כי את הפלפלים אני שורפת על הגז לפני שאני מוסיפה אותם לעגבניות ולאחר בישול ממושך כיאה למטבוחה היא מגיעה למרקם ריבתי. את המטבוחה שלי אני מכינה אחד לאחד כמו אמא שלי ז”ל. לא שיניתי כלום כולל אופן ההכנה למעט עניין קילוף העגבניות. אמא שלי נהגה לחרוץ את קליפת העגבניות ולהשרות אותן במים רותחים ואכן הקליפה מתרוממת בשניות. אני קולפת אותן בעזרת סכין משוננת ובכך חוסכת לעצמי עוד כלים. טיפ קטן ממני, תכינו את המטבוחה שלכם בסיר יציקת ברזל, הטעמים והמרקם שונים לחלוטין.


המרכיבים:
12-15 עגבניות בינוניות קלופות וחתוכות לקוביות
2-3 פלפלים חריפים קלויים קלופים וקצוצים
2 פלפל שושקה קלויים/גמבות אדומות קלויות קלופות וקצוצות
10 שיניי שום קצוצות

תבלינים:
כף וחצי פפריקה מתוקה
כפית סוכר
כף שטוחה מלח
1/2 כוס שמן קנולה


אופן ההכנה:
מניחים את העגבניות, הפלפלים , הגמבות והשום בסיר ומוסיפים כפית סוכר.
מבשלים על להבה בינונית במשך כ 40 דקות.
מועכים את כל הירקות.
העגבניות יגירו נוזלים וזה תקין. הקפידו לערבב מדי פעם בכדי למנוע הידבקות.

מטבוחה במרקם ריבתי מתקבלת לאחר בישול ארוך והפלפלים הקלויים


בקערית קטנה מערבבים היטב פפריקה מלח ושמן ומוסיפים לסיר. מערבבים היטב ומנמיכים את הלהבה.
מבשלים במשך כ 40 דקות נוספות.
חשוב מאוד להקפיד לערבב כל 10 דקות.
המטבוחה מוכנה כשהיא מגיעה למרקם ריבתי. בהצלחה

10 Comments

  • אביטל שמואלי
    Posted 20 באוקטובר 2021 14:33 0Likes

    המטבוחה הכי מושלמת שיש!
    לא מעט עבודה אבל שווה ביותר!!

    • ענת אלישע
      Posted 21 באוקטובר 2021 14:51 0Likes

      שמחה שאהבת יקירה. עם קצת מאמץ מתקבלת תוצאה טעימה ביותר.

  • אוסי
    Posted 14 בדצמבר 2021 23:24 0Likes

    הי המטבוחה נראית סוףףף !! יש מצב להפחית בכמות השמן?

  • אמיר
    Posted 11 בינואר 2022 6:54 0Likes

    בישול העגבניות בשלב הראשון ללא שמן?

  • אינה
    Posted 30 באפריל 2022 11:57 0Likes

    היי ענת, תודה על המתכונים הטעימים.
    רציתי לוודא – בעשול ללא מכסה, נכון?
    תודה!

  • בר
    Posted 23 במרץ 2023 4:43 0Likes

    מובטחת הצלחה לכל מי שינסה !!
    כל מתכון מדויק
    אין כמוך בעולם!! תודה שאת קיימת

  • עדן
    Posted 21 בפברואר 2024 11:55 0Likes

    ענת מדהימה כל מתכון מושלם!! במידה ולא אוהבים טעם של שום דומיננטי רציתי לשאול מרגישים כאן ממש את הטעם? רצוי להפחית? ועוד שאלה בבקשה מבושלים במכסה סגור או פתוח?

Leave a comment