החורף מגיע לביקור היום. כרגע זה בעיקר בגדר רוחות חזקות אבל הגשם בהחלט בדרך..
אני מתכוננת ליום חורפי בכל מקרה ומרק גולש בהחלט מתאים ליום כזה.
מרק גולש הוא מסוג התבשילים שאני אוהבת “שגר ושכח”. מינימום מאמץ בהכנה ותוך שעתיים וקצת יש לנו מרק מוכן.
לרוב משתמשים בבשר מספר 4 שאני פחות מתחברת אליו בגלל שהוא נטול שומן כמעט לחלוטין.
גבריאל הקצב שלי, שלח לי מיקס אליפות מבשר מס’ 8 (שריר) ובשר מס’ 5 (צלי) השילוב בין השניים נותן לי את התוצאה והטעם הרצויים.
לתבשילים בבישול ארוך אני משתמשת בסיר יציקה של חברת מגנוס. המחיר שלו זול ביחס לחברות האחרות והוא בהחלט עושה את העבודה.
משאירה לכם גם כאן קוד קופון 10% הנחה ANAT10 וזהו, בואו נתחיל לבשל..

המרכיבים ל 6 סועדים:
500 גרם בשר מס’ 5 חתוך לקוביות.
500 גרם בשר מס’ 8 חתוך לקוביות.
בצל גדול קצוץ.
4 שיניי שום פרוסות.
גמבה אדומה קצוצה.
2 גזרים בינוניים חתוכים לעיגולים.
2 גבעולי סלרי קצוצים (כולל העלים)
4 עגבניות גדולות קלופות וקצוצות.
2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות.

תבלינים:
2 כפות פפריקה מתוקה.
כפית מחוקה פלפל שחור.
כף סילאן טבעי.
כף גדושה רסק עגבניות.
כף מלח (לפי טעם)
7-8 כפות שמן זית.

אופן ההכנה:

מחממים שמן זית בסיר יציקה ומוסיפים את קוביות הבשר.

צורבים היטב משני הצדדים.
מוציאים את הבשר מהסיר ומניחים בצלחת בצד.

לאותו הסיר והשמן מוסיפים את הבצל ומטגנים כ 5 דקות.

מוסיפים בהדרגה את כל הירקות למעט תפוחי האדמה, תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.

לאחר כ 5 דקות מחזירים את הבשר לסיר (עם הנוזלים שהגיר בצלחת)
מערבבים ומוסיפים כ-2 ליטר מים או בהתאם לגודל הסיר שלכם.

חשוב שיהיה כיסוי מלא ועוד 2 ס’מ.
מערבבים היטב, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך שעה.

מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים עוד שעה נוספת או עד ריכוך מלא של הבשר.
מגישים לצד לחם.

2 Comments

  • דריה
    Posted 16 בינואר 2022 20:09 0Likes

    תודה ענת, הכנתי את המרק ויצא מושלם!

  • נטלי
    Posted 26 באוגוסט 2023 17:12 0Likes

    אפשר לעשות גם עם מס’ 2 ?

Leave a comment