הבוקר ירד גשם!!! ואפילו היה מעט סגרירי.. אני מהמכורים לחורף.
תנו לי פוך, צלחת מרק חם, גשם זלעפות בחוץ ואני מסודרת.
בשנייה שהגשם מתחיל לטפטף עונת המרקים נפתחת מבחינתי, טוב נו, עוד לפני אבל נגיד.
מרק גריסים הוא אחד המרקים שיותר נפוצים בחורף אצלנו בבית.
למען האמת, נועם שלי מכורה! היא מכינה אותו כל השנה..
הוא פשוט וקל להכנה בדיוק כמו שאר המרקים.
10 דק עבודה , שעה על הגז והמרק העשיר והחמים הזה מוכן.
הפעם הכנתי אותו בגרסה הבשרית יחד עם זאת ניתן בהחלט להכין אותו בגרסת הפרווה, ראו הערות בסוף.
המרכיבים ל 6 סועדים:
3 יח כרעיים מחולקות לשוק וירך
1 בצל גדול קצוץ.
2 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות.
2 גבעולי סלרי קצוצים (כולל העלים)
עגבנייה גדולה קלופה וחתוכה לקוביות.
2 כוסות גריסי פנינה שטופים ומסוננים.
תבלינים:
4 כפות שמן
כף רסק עגבניות
כפית שטוחה כורכום
חצי כפית פלפל
חצי כפית פפריקה מתוקה
מלח לפי טעם
אופן ההכנה:
בסיר עמוק מחממים שמן ומוסיפים את הבצל הקצוץ.
מטגנים כדקה ומוסיפים את נתחי העוף.
צורבים היטב את נתחי העוף משני הצדדים.
מוסיפים סלרי, גזר, עגבנייה וגריסים.
מוסיפים גם את התבלינים ומערבבים היטב.
מוסיפים 2 ליטר מים רותחים. מערבבים ומכסים את הסיר.
מנמיכים להבה ומבשלים כשעה ורבע.
המרק מוכן כאשר המרקם של המרק הופך להיות “חלבי”
זה אומר שהגריסים שחררו את העמילן וזה מה שמסמיך את המרק.
מומלץ להגיש לצד לחם שחור אחיד ובתאבון.
הערות למתכון:
את העוף ניתן לבשל עם העור או בלי, נתון לשיקולכם.
לגרסת הפרווה, הוסיפו כף אבקת מרק עוף ללא מונוסדיום גלוטומט.
12 Comments
אפרת
תודה רבה על המתכון
הכל מוסבר יפה בשלבים
יצא אש!!!
אוהבת את המתכונים שלך אלופהה❤
ענת אלישע
הכי שמחה לשמוע! תודה רבה💕
הודיה
וואוו מתכונים מושלמים🙏🙏🙏
לירז
אפשר בלי עוף ?? זה עדיין יצא מוש??
ענת אלישע
בהחלט
סימה
היי,
צריך להשרות או רק לשטוף?
ענת אלישע
רק לשטוף
מוריה
הכי טעים שיש!!
יש לך מתכונים ממש טובים
רוני סממה
אלופה אין לי מילים להויף
ענת אלישע
תודה רבה
אלין
היי אם אני עושה בסיר לחץ כמה זמן לבשל?
ענת אלישע
רבע שעה מרגע יציאת סילון הלחץ