מרק כתום וקרוטונים הום מייד

אריאלי מקורר יופי ומרחם על עצמו מכאן ועד אילת.. אמא, אני חייב מרק! אבל את יודעת, בלי “חתיכות מיותרות” הוא מתכוון למרק חלק. מאז שהוא תינוק ועד היום אני טוחנת לו את כל הירקות של המרק. הבוקר הגיע משלוח הירקות ותוך 10 דק’ היה מרק על הגז. זה המרק הכי פשוט להכנה והוא טעים בקטע אחר.. על הדרך הכנסתי קרוטונים לתנור מחלה שנשארה משבת והחגיגה כפולה ומכופלת.


מרכיבים למרק:
3 גזרים קלופים
300 גר׳ דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
300 גרם דלורית קלופה וחתוכה לקוביות
1 בטטה גדולה קלופה וחתוכה
2 בצלים בינוניים קלופים וקצוצים
רבע צרור כוסברה קצוץ
גבעול סלרי ( כולל העלים ) קצוץ
כוס עדשים כתומות, שטופות ומסוננות

תיבול:
4-5 כפות שמן
כפית מלאה מלח (לפי טעם)
כפית שטוחה פלפל שחור/לבן
קורט אגוז מוסקט מגורד/חצי כפית תבלין
250 מל קרם קוקוס

מרכיבים לקרוטונים:
חלה יבשה שנשארה משבת/כל לחם שעבר זמנו
4-5 כפות שמן זית
כף עשבי תיבול יבשים/טריים (אורגנו, בזיליקום, פטרוזיליה וכו׳)
חצי כפית שום גבישי
מעט מלח

אופן ההכנה:

מכינים את כל הירקות מראש

בסיר עמוק מחממים שמן ומוסיפים את הבצל הקצוץ.
מטגנים קלות עד השקפה ומוסיפים את כל הירקות, הירק הקצוץ והעדשים.

מתבלים ומוסיפים מים רותחים עד 1.5 ס׳מ מעל הירקות ! ( כ 2 ליטר )
מבשלים על להבה בינונית עם מכסה חצי פתוח במשך כ 40 דקות או עד לריכוך מלא של הירקות.
טוחנים את המרק בעזרת מוט בלנדר עד למרקם חלק.
מוסיפים מים במקרה והמרק סמיך מדי.
מוסיפים את קרם הקוקוס, מבשלים עוד 5 דקות. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.

לקרוטונים:
מחממים תנור ל 200 מעלות טורבו
מניחים בקערה את כל המרכיבים ומערבבים היטב.
מעבירים לתבנית אפייה ואופים במשך כרבע שעה או עד הזהבה קלה /עמוקה (לפי טעם). מצננים.

ניתן לשמור במקרר בקופסא אטומה למשך כ 4-5 ימים.

Leave a comment