מרק מינסטרונה

כשהייתי ילדה קראתי למרק הזה מרק ירקות עם שעועית ופסטה. לא הצלחתי להגות את השם כמו שצריך אז המצאתי לו שם אחר. זה מרק של חורף!! כשאמא שלי ז”ל רצתה לפנק אותנו ביום חורף גשום במיוחד היא הייתה מכינה לנו אותו ואנחנו היינו מתענגים. זהו מרק שמכיל המון ויטמינים ועשיר בטעמים ובניחוחות. חכו ליום גשום, תכינו ותספרו לי…

המרכיבים:
4 עגבניות בשלות קלופות וחתוכות לקוביות
1 בצל קצוץ
2 קישואים בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
2 שיניי שום מגורדות
2 גבעולי סלרי קצוצים (כולל העלים)
2 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות
2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
1/2 כוס שעועית לבנה מושרית ומבושלת (במקפיאים בסופר)
1/2 כוס שעועית אדומה מושרית ומבושלת
כוס פסטה לא מבושלת (עדיפות לקטנה)

תיבול:
6-7 עלי בזיליקום קצוצים
חופן עלי אורגנו קצוצים
2 כפות גדושות רסק עגבניות
מלח, פלפל
6 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
בסיר עמוק מחממים שמן זית ומוסיפים את הבצל. מטגנים עד השקפה. מוסיפים את שיניי השום ומטגנים קלות, מוסיפים, סלרי, גזר, תפוחי אדמה וקישואים ומטגנים תוך כדי ערבוב עוד כ 5 דקות. מוסיפים את העגבניות , מערבבים ומבשלים כ 10 דק׳.
מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים. מוסיפים כליטר וחצי מים (כיסוי מלא ועוד קצת) ומביאים לרתיחה. מוסיפים את השעועית ומבשלים עם מכסה סגור כ 40 דקות. מוסיפים את הפסטה ומבשלים עוד כ – 6 דקות (אמורה להיות במרקם אל דנטה) טועמים, מתקנים תיבול במקרה הצורך ובתאבון

הערות:
ניתן להשתמש רק בשעועית לבנה או אדומה.
ניתן להמיר את עשבי התיבול הטריים ליבשים, כפית שטוחה אורגנו, כפית שטוחה בזיליקום.

כתיבת תגובה