מרק פולים של פסח

את המרק הזה אסור לכם לפספס! הוא חלק בלתי נפרד מארוחת החג.
אמא שלי ז”ל הייתה מכינה כמה פעמים במהלך החג.. החלק הכי כייפי הוא לשבור מצות לתוך קערית המרק!
תנסו ורק אז תבינו. המרק הזה עשיר ומרוכז בטעמים והוא סופר קל להכנה.
בגלל שהמרק מכיל בשר לוקח לו זמן להתבשל.
ממליצה להכין אותו יום לפני ארוחת החג בכדי לנצל טוב את הזמנים ומי שלא מעוניין בבשר מוזמן להסיר אותו מהמתכון.
הוא טעים כך או אחרת. אגב, ניתן להכין קניידלך ולזרוק אותם לתוף המרק לקראת סוף הבישול
זה כבר ממש טוויסט בעלילה.
אגב, המרק הזה אהוב על כולםםם . אין אחד שלא יסכים לצלחת..

המרכיבים:
1 קג בשר לבישול ארוך, אסאדו ללא עצמות/צלי כתף/שריר
2 בצלים לבנים קצוצים
6-7 תפוחי אדמה גדולים קלופים
600 גרם פול ירוק קלוף
צרור כוסברה קצוץ
כפית כורכום
כפית פלפל לבן/שחור
מלח (לפי טעם)
3-4 כפות שמן

אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר עמוק ומוסיפים את הבצל.

מטגנים קלות ומוסיפים את נתחי הבשר.
צורבים היטב מכל הצדדים ומוסיפים את התבלינים למעט הכוסברה.

מוסיפים את תפוחי האדמה (שלמים או חצויים) ואת הפול הירוק.
מוסיפים מים עד לכיסוי מלא של המרכיבים ועוד 2 ס”מ
מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים להבה.
מבשלים כ 2.5-3 שעות או עד ריכוך מלא של הבשר.
מוציאים את תפוחי האדמה ומועכים לפירה גס!
מחזירים לסיר ומערבבים.
מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ולאחר 5 דק’ המרק מוכן.

הערות למתכון:
את הפול הקלוף תמצאו במקפיאים בסופר.
משתמשים בכל השקית.

לא לשכוח לשבור מצה לתוך המרק!

Leave a comment