טמפורה הוא מסוג הציפוי האהוב עליי לכל מיני מאכלים. תוכלו להכין עם המתכון הזה מה שבא לכם!
ירקות בטמפורה. עוף בטמפורה, דגים, בקיצור הבנתם. טמפורת בירה היא המועדפת עליי ולא, אין טעם של בירה באוכל. האלכוהול מתנדף תוך כדי הטיגון ומותיר טעם מושלם שמשתלב עם כל דבר. ממליצה בחום להשתמש בבירה לבנה בכדי למנוע מרירות בטעם.
פעם באף פעם אני מפנקת את הילדים בצלחת נגיסי עוף לצד צ’ילי מתוק/קטשופ.
היתרון בהכנת נגיסי העוף היא הקלילות שבהכנה. ממש כמה דקות של עבודה ואתם שם. הכינו את כל המרכיבים מראש, זה יזרז את העיניינים.
למתכון הזה בחרתי בפילה עוף כי הוא נתח יותר עסיסי יחד עם זאת תוכלו להכין את אותו המתכון מחזה עוף חתוך לקוביות.
המרכיבים:
600 גרם פילה עוף חתוך לקוביות
לטמפורה:
כוס קמח תופח (אפשרי חד פעמי חם)
כוס ורבע בירה לבנה קרה! (הייניקן מעולה לדוגמא)
ביצה L
רבע כפית אבקת שום
1/2 כפית מלח
(ניתן להוסיף לבלילה כל תבלין שאוהבים)
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
בקערה מניחים קמח ביצה ותבלינים ומזליפים את הבירה תוך כדי ערבוב ידני עם מטרפה.
מניחים את נגיסי העוף בתוך הבלילה ומחממים שמן לטיגון עמוק (165 מעלות)
מטגנים את נגיסי העוף עד הזהבה ומגישים לצד רוטב צ’ילי מתוק.
12 Comments
שרון
הי ענת. אפשר לשים סודה במקום בירה?
ענת אלישע
כן אהובה רק להוסיף כף וודקה
ענת אלישע
אפשר סודה קרה ו2 כפות אלכוהול כלשהו
שרון ל.
הי ענת במקום אבקת שום מה ניתן להשים?
ענת אלישע
שן שום כתושה
דגנית
נראה טעים! כמה זמן ניתן להכין מראש? זה מסוג הדברים שטעימים מיד לאחר הטיגון?
ענת אלישע
נכון, ממליצה להכין עד שעה לפני הארוחה לא יותר
איילת
הי ענת, נתקלתי באתר שלך רק לאחרונה
מתכון נהדר! פעם ראשונה שיצאו לי נגיסים עם בצק עדין, לא כבד וקריספים גם אחרי שעה עם נייר סופג
תודה לך
איילת
מעיין
ניתן להמיר את הקמח התופח הקמח רגיל?
ענת אלישע
בהחלט בתוספת כפית אבקת אפייה
Miryam
שלום
האם ניתן להכין עם המתכון הזה גם דגים? אם כן מה הגודל הגדול ביותר שיכול להיות לדג?
תודה
ענת אלישע
אין בעיה עם דגים וממליצה לחתוך לאצבעות