נגיסי עוף בטמפורה

טמפורה הוא מסוג הציפוי האהוב עליי לכל מיני מאכלים. תוכלו להכין עם המתכון הזה מה שבא לכם!
ירקות בטמפורה. עוף בטמפורה, דגים, בקיצור הבנתם. טמפורת בירה היא המועדפת עליי ולא, אין טעם של בירה באוכל. האלכוהול מתנדף תוך כדי הטיגון ומותיר טעם מושלם שמשתלב עם כל דבר. ממליצה בחום להשתמש בבירה לבנה בכדי למנוע מרירות בטעם.
פעם באף פעם אני מפנקת את הילדים בצלחת נגיסי עוף לצד צ’ילי מתוק/קטשופ.
היתרון בהכנת נגיסי העוף היא הקלילות שבהכנה. ממש כמה דקות של עבודה ואתם שם. הכינו את כל המרכיבים מראש, זה יזרז את העיניינים.
למתכון הזה בחרתי בפילה עוף כי הוא נתח יותר עסיסי יחד עם זאת תוכלו להכין את אותו המתכון מחזה עוף חתוך לקוביות.

המרכיבים:
600 גרם פילה עוף חתוך לקוביות

לטמפורה:
כוס קמח תופח (אפשרי חד פעמי חם)
כוס ורבע בירה לבנה קרה! (הייניקן מעולה לדוגמא)
ביצה L
רבע כפית אבקת שום
1/2 כפית מלח
(ניתן להוסיף לבלילה כל תבלין שאוהבים)

שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:
בקערה מניחים קמח ביצה ותבלינים ומזליפים את הבירה תוך כדי ערבוב ידני עם מטרפה.

הטמפורה אמורה להיות במרקם יוגורט. שימו לב, עודף קמח יביא לאיבוד הקרנצ’יות של העוף

מניחים את נגיסי העוף בתוך הבלילה ומחממים שמן לטיגון עמוק (165 מעלות)

מטגנים את נגיסי העוף עד הזהבה ומגישים לצד רוטב צ’ילי מתוק.



12 Comments

  • שרון
    Posted 28 באוקטובר 2021 17:59 0Likes

    הי ענת. אפשר לשים סודה במקום בירה?

  • שרון ל.
    Posted 30 בנובמבר 2021 21:55 0Likes

    הי ענת במקום אבקת שום מה ניתן להשים?

    • ענת אלישע
      Posted 14 בדצמבר 2021 11:36 0Likes

      שן שום כתושה

    • דגנית
      Posted 7 ביולי 2022 21:55 0Likes

      נראה טעים! כמה זמן ניתן להכין מראש? זה מסוג הדברים שטעימים מיד לאחר הטיגון?

      • ענת אלישע
        Posted 22 ביולי 2022 17:41 0Likes

        נכון, ממליצה להכין עד שעה לפני הארוחה לא יותר

  • איילת
    Posted 9 בפברואר 2022 17:24 0Likes

    הי ענת, נתקלתי באתר שלך רק לאחרונה
    מתכון נהדר! פעם ראשונה שיצאו לי נגיסים עם בצק עדין, לא כבד וקריספים גם אחרי שעה עם נייר סופג

    תודה לך
    איילת

  • מעיין
    Posted 8 בדצמבר 2022 15:15 0Likes

    ניתן להמיר את הקמח התופח הקמח רגיל?

  • Miryam
    Posted 31 באוקטובר 2023 10:04 0Likes

    שלום
    האם ניתן להכין עם המתכון הזה גם דגים? אם כן מה הגודל הגדול ביותר שיכול להיות לדג?
    תודה

Leave a comment