סופגניות בנייה עגולות

רגע לפני שאריאלי יחד עם כל ילדי ישראל חוזר ללימודים קבלו מתכון מפנק שילדים מאוד אוהבים!! ככה כפינוק אחרון לפני פתיחת שנת הלימודים.

את המתכון הזה ניתן להכין עם מיקסר ובלי. אני לשתי בידיים ותיכף אסביר איך יחד עם זאת ניתן בהחלט ללוש במיקסר.

כך או אחרת מדובר בבצק מאוד דביק ואתם לא נבהלים! פשוט כשביימתם ללוש תעבירו את הבצק בעזרת ידיים משומנות. זהו, מכאן זה באמת עבודה לילדים.

המרכיבים:

400 גרם קמח לבן (כ 3 כוסות מלאות חד פעמי חם)

50 גרם סוכר (1/3 כוס מדידה/ח.פ.חם)

2 שקיות סוכר וניל

כף שמרים יבשים (11 גרם)

קורט מלח

ביצה גודל L

40 גרם חמאה חצי מומסת

170 מל חלב פושר (3/4 כוס מדידה/ח.פ. חם)

.

שמן לטיגון עמוק

סוכר לציפוי

.

אופן ההכנה:

מכינים בקערה את הקמח, השמרים הסוכר וסוכר הוניל ומערבבים. מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק ולשים היטב. בהתחלה בתוך הקערה רק עד איחוד ואז מורידים למשטח העבודה להמשך לישה של כ 5 דקות. 

שימו לב מתקבל בצק דביק, לא להתפתות להוסיף כלום.

בסיום הלישה, משמנים קלות את הקערה וגם את הידיים. יוצרים כדור מהבצק ומעבירים לקערה.

משמנים מעט גם את פני הבצק ועוטפים בניילון נצמד.

מניחים להתפחה של שעה בקיץ או עד הכפלת נפח.

.

לאחר ההתפחה מקמחים את משטח העבודה ומורידים את הבצק .

מקמחים מעט גם את הבצק.

מרדדים לעלה גדול בעובי 2 סמ.

.

בעזרת קורצן עגול קורצים עיגולים חיצוניים ובעזרת קורצן קטן קורצים את הפנימי.

את הבצק שנותר מאחדים לכדור ולאחר מנוחה קלה מרדדים שוב.

.

מניחים את הדונאטס מעל מפה נקייה עם מעט קמח ומכסים להתפחה של כחצי שעה.

.

מחממים שמן לטיגון עמוק עד 160 מעלות.

מעבירים את הדונאטס לשמן ומטגנים עד הזהבה.

טובלים בסוכר משני הצדדים ומגישים לצד תה.

Leave a comment