סיגר ממולא בבשר מפורק

אחד המתכונים היותר מבוקשים באינסטגרם שלי! הבטחתי לכם ולי שאכין בהזדמנות והנה היא הגיעה.
המנה רק נראית מורכבת אבל למעשה היא מאוד פשוטה להכנה. להכנת הבשר תצטרכו סבלנות וזהו, משם זה רץ.
השתמשתי בנתח אונטריב כי אני מאוד אוהבת אותו יחד עם זאת תוכלו להשתמש בכל נתח שתבחרו! צלי כתף/צלעות/אסאדו..
אופן ההכנה נשאר בדיוק אותו הדבר. אל תמהרו, חכו עד שהנתח יתרכך ואז תמשיכו, הסבלנות משתלמת.

המרכיבים:
1 קג אונטריב/כתף/צלעות/אסאדו חתוך לקוביות בינוניות
4 בצלים גדולים קצוצים.
2 כפות סילאן טבעי
כף סוכר חום כהה
2 כפות רוטב סויה
כפית שטוחה פלפל שחור גרוס/טחון
כפית מלח
5 כפות שמן ניטרלי
2.5-3 כוסות מים
רבע צרור כוסברה קצוץ

חבילת עלי סיגר
להכנת ה “דבק” כף קמח ושליש כוס מים.
שמן לטיגון חצי עמוק


אופן ההכנה:
מחממים סיר ומוסיפים את השמן.

מוסיפים את הבצלים הקצוצים ומטגנים כרבע שעה על להבה גבוהה.
מוסיפים את כל התבלינים למעט הכוסברה.

מערבבים היטב ומטגנים עוד כ 10 דק’.
מוסיפים את קוביות הבשר וצורבים היטב מכל הצדדים.

מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
מכסים את הסיר ומנמיכים להבה למינימום.
מבשלים כ 3-3.5 שעות או עד ריכוך מלא של הבשר.
מוציאים את קוביות הבשר ובעזרת הידיים/מזלג מפוררים לחוטים.
מחזירים את הבשר לסיר, מתקנים תיבול ומבשלים עוד כרבע שעה או עד צמצום מלא של הנוזלים.

מוסיפים כוסברה קצוצה, מערבבים ומצננים מעט.
ממלאים עלי סיגר (כמו בסרטון).

מחממים שמן לטיגון חצי עמוק ומטגנים את הסיגרים עד הזהבה עמוקה.

הערות למתכון:
תשמרו לכם את המתכון של הבשר המפורק, הוא מתאים לכל מילוי אחר.


5 Comments

  • יסמין
    Posted 22 בספטמבר 2022 18:58 0Likes

    היי, אשמח לדעת כמה יוצאים מהכמות הזאת

    • ענת אלישע
      Posted 14 בינואר 2023 13:26 0Likes

      יוצאת כמות גדולה וזה גם תלוי בכמות שממלאים בכל סיגר. ממליצה למלא ולקפיא.

      • יובל
        Posted 26 בינואר 2023 21:56 0Likes

        היי ענת ,
        האם אפשר להשתמש במילוי לבורקס דפי פילו או פחות מתאים ?

  • יובל
    Posted 26 בינואר 2023 20:28 0Likes

    היי ענת ,
    האם מתאים לעשות בורקס פילו מהמילוי הזה ?

Leave a comment