הרבה זמן שלא הכנתי מנת מוקפצים. נועם שלי נכנסה לתפקיד המקפיצה בבית והיא מכינה מוקפצים בכל וורסיה אפשרית.
הפעם החלטתי להפתיע אותה אחרי המון זמן שלא הכנתי לה. לקחתי את כל הירקות שהיא אוהבת ושילבתי במתכון אחד חדש.
השתמשתי בנתח סינטה שאינו מצריך בישול ארוך. אני מאוד אוהבת לשלב את הנתח הזה במוקפצים רק שימו לב, תעבדו עם להבה גבוהה ולא להקפיץ יותר משתי דקות אחרת נתחי הסינטה יתייבשו והבשר יהיה במרקם גומי ויבש.
בקיצור, מתכון זריז וטעים ליום ראשון, יום של סדר ארגון וניקיונות..
המרכיבים ל 5 סועדים:
500 גרם בשר סינטה חתוך לרצועות דקות.
300 גרם שעועית ירוקה (אפשר קפואה)
סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
4 בצלים ירוקים חתוכים למקטעים.
פלפל ירוק מתוק חתוך לרצועות.
פלפל צ’ילי / פלפל ירוק חריף חתוך לטבעות
2 כוסות פסטה מבושלת.
כפית ג’ינג’יר מגורד
2 שיניי שום כתושות
רבע צרור כוסברה קצוץ.
6 כפות שמן זית/אחר
לרוטב:
2 כפות סילאן.
2 כפות דבש.
3 כפות רוטב סויה
כפית קורנפלור
1/2 כוס מים חמימים
כפית שומשום.
מעט מלח ופלפל שחור.
אופן ההכנה:
מחממים ווק או מחבת לחום גבוהה מאוד.
מוסיפים שמן ומיד את נתחי הסינטה.
מקפיצים על להבה גבוהה במשך כ 2 דקות תוך כדי ערבוב קל.
מוציאים את נתחי הסינטה לצלחת.
לאותו הווק מוסיפים מעט שמן ואת הירקות.
מקפיצים גם אותם כ 5 דקות על להבה גבוהה.
בקערית מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב.
מחזירים את נתחי הסינטה ומוסיפים את הג’ינג’ר והשום.
מערבבים ומוסיפים את הפסטה המבושלת.
מוסיפים את הרוטב ומערבבים היטב.
לאחר כ 2 דות מוסיפים כוסברה קצוצה ובתאבון.
2 Comments
מיה אמויאל
מתכון מעולה. רוצה להכין שוב, הפעם עם שעועית טרייה, אולי גם ברוקולי. האם לבשל את השעועית קודם במים חמים?
ענת אלישע
אפשרי לחלוט קלות אם כי לא חייב, הירקות יוצאים קריספיים