אתמול בערב העברתי סדנת בישול אחרי הפוגה ארוכה שנכפתה עלינו בעקבות הגל החמישי של הקורונה..
בסוף כל סדנה אנחנו יושבים לארוחת מלכים וזה החלק שכולם מחכים לו כל הערב! מעבר למטעמים שמתבשלים במהלך הסדנה אני מכינה פינוקים טעימים.. אתמול הכנתי סינייה כרובית , גם לבנה וגם סגולה. השילוב בין השתיים יחד עם הטחינה החמה והתיבול.. גן עדן!
הבטחתי לעוקבים שלי מתכון כי חטפתי מבול של הודעות בשנייה ששיתפתי תמונות בסטורי..
המרכיבים:
כרובית לבנה/סגולה
כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלח אטלנטי/רגיל
כפית סומאק
שליש כוס שמן זית
לטחינה:
כוס טחינה גולמית
כוס מים קרים
לימון שלם סחוט
מלח (לפי טעם)
לפיזור:
פלפל צ’ילי אדום פרוס לטבעות
רבע צרור פטרוזיליה קצוץ
חופן צנוברים קלויים
אופן ההכנה:
מפרקים את הכרובית לפרחים ושוטפים היטב
מטעמי כשרות אני מניחה את הכרובית בקערה עם מים, כפית מלח וחצי כוס חומץ.
משרים לחצי שעה ושוטפים היטב!!!!
מעבירים את הכרובית לקערה ומוסיפים מלח, פלפל , סומאק ושמן זית.
מערבבים היטב ומעבירים לתבנית עגולה מרופדת בנייר אפייה.
מחממים תנור ל 200 מעלות (חום עליון תחתון) ומכניסים את הכרובית ל 25 דק’.
מכינים את הטחינה: מערבבים היטב מים טחינה לימון ומלח.
אמורה להתקבל טחינה סמיכה יחסית.
מוציאים את המגש מהתנור, מזליפים את הטחינה המוכנה ומחזירים לתנור לעוד כ 7-8 דק’.
מוציאים שוב מהתנור ומפזרים פלפל צ’ילי, פטרוזליה וצנוברים.
מומלץ להגיש חם