אני מכורה לבטטה! זהו, הוצאתי את זה! אוהבת בטטה בכל דרך בישול אפשרית ומכאן אני משחקת עם המתכונים שלה. את המתכון הזה המצאתי לפני כמה שנים.. אמרתי לעצמי אם אני אוהבת בטטה על האש לצד קבב וטחינה אז למה לא לשלב ביניהם?? זאת מנה מהממת שמשתלבת בכל ארוחה בשרית. בא לכם שתהיה מנה ראשונה לכו על זה , בא לכם כעיקרית גם טוב העיקר שתכינו. חובה עליכם להכין!! אני מאוד אוהבת לזלף רגע לפני ההגשה טחינה ומעט סילאן, זה מקפיץ את המנה לשמיים.. באופן כללי ממליצה לכם לשלב בטטה בתזונה שלכם. היא מלאה בויטמינים ומינרלים והיא מקור לפחמימה. היא עשירה בבטא קרוטן ובויטמין A B6 ויטמין C מגנזיום ברזל ועוד.. בקיצור הבנתם, בטטה היא בריאה. מצרפת לכם בתחתית המתכון סרטון הכנה מתוך האינסטגרם שלי, מוזמנים לעקוב, שמח שם..
המרכיבים ל 8 סועדים:
4 בטטות בינוניות שמנמנות
400 גרם בקר טחון (מומלץ לשלב עם שומן כבש)
בצל בינוני קצוץ
שן שום כתושה
רבע צרור פטרוזיליה קצוץ
רבע כפית קינמון
חצי כפית בהרט
מעט אגוז מוסקט
חצי כפית פלפל , כפית מחוקה מלח
4 כפות שמן להכנת המילוי
2 כפות שמן זית להברשת הבטטות
כף מלח גס לפיזור על התבנית.
אופן ההכנה:
שוטפים היטב את הבטטות. חוצים אותן לשתיים ובעזרת כפית פריזיאן מרוקנים את התוכן.
שימו לב, הקפידו להשאיר שוליים בעובי של סנטימטר. מעבירים מחצית מכמות הבטטה שרוקנו למעבד מזון וקוצצים דק. את השאר שימרו במקרר למרק כתום.
בסיר רחב מחממים שמן ומוסיפים את הבצל והשום. מטגנים קלות כ 3 דקות.
מוסיפים את הבשר ובעזרת מזלג מפוררים אותו. מחכים עד שהנוזלים ייעלמו (במידה ויש) ומוסיפים תבלינים. מערבבים היטב.
מוסיפים את הבטטה שקצצנו ואת הפטרוזליה. מטגנים עד שאין נוזלים בסיר. מצננים.
מחממים תנור ל 200 מעלות חום סטטי. מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה ומפזרים מלח גס.
מניחים את הבטטות ומברישים אותן בשמן זית משני הצדדים.
בעזרת כף ממלאים את סירות הבטטה במילוי שהכנו.
מכסים בנייר אפיה ומעל רדידי אלומניום ( למנוע מגע ישיר של האלומניום באוכל)
מכניסים לתנור ל 45-50 דקות או עד ריכוך הבטטה. מסירים ניירות וצולים עוד 10 דקות.
מזליפים מעט טחינה ומעט סילאן ובתאבון
2 Comments
נופר
נראה מושלם!
לטובת אלה שלא אוהבים בטטה, זה יעבוד לדעתך גם עם תפוח אדמה או חציל?
ענת אלישע
בהחלט