אתם כבר מכירים אותי ואת אהבתי לירקות. בכל גרסה אפשרית ועם כל רוטב ! העיקר שיהיו ירקות והמון. הפעם הלכתי על שילוב ירוקים ותפוחי אדמה קריספיים ומעל הכל הזלפתי רוטב טעים שהקפיץ את הסלט גבוה..
המרכיבים:
שני ראשי חסה שאוהבים ואפשר גם לערבב סוגים
כוס עשבי תיבול קצוצים (בזיליקום, נענע, פטרוזיליה וכו׳)
5 בצלים ירוקים קצוצים
2 יח׳ אבוקדו קלופים ופרוסים
4 ביצים
1-2 יח׳ תפוחי אדמה בקליפתם
לרוטב:
כפית גדושה חרדל
כף גדושה מיונז
3 שיניי שום מגורדות דק
כף חומץ בלסמי לבן/חומץ בו יין לבן
כפית סוכר
2 כפות מיץ לימון
כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
מלח לפי טעם אישי
אופן ההכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם חצי בישול ומצננים (אפשר במיקרוגל)
קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות גדולות.
מחממים מעט שמן במחבת וצורבים היטב עד הזהבה עמוקה. (ניתן לאפות בתנור)
.
מבשלים את הביצים לדרגת עשייה שאוהבים.
.
קורעים גס את החסה ומניחים בקערת הגשה.
מפזרים מעל את עשבי התיבול הקצוצים, והאבוקדו .
חוצים את הביצים ומניחים גם אותן ובין לבין מפזרים את קוביות תפוחי האדמה.
.
מניחים בצנצנת את כל מרכיבים הרוטב ומנערים היטב.
יוצקים את הרוטב ומגישים