זהו, אחרי החגים כאן באופן רשמי. החברים שלי באינסטגרם ביקשו סלט מרענן לאיזון ואני נקראת למשימה באהבה גדולה.
הפעם הלכתי על חזה עוף יחד עם זאת תוכלו להכין באותו האופן עם פרגיות. לגבי הרוטב, הכנתי לסלט הזה רוטב בוטנים וכוסברה הורססס!
יחד עם זאת אני מבינה שנושא הכוסברה שנוי במחלוקת.. מי שלא אוהב פשוט שיסיר אותו מהמרכיבים, יוצא מעולה גם בלי.
אז מה יש לנו בסלט הזה: מנת חלבון, ירקות ומנת השומן מגיעה מחמאת הבוטנים הטבעית.
המרכיבים:
2 חצאים של חזה עוף (פרפר שלם חצוי)
כף שטוחה תבלין על האש
חצי כף גריל עוף
רבע כף פלפל שחור גרוס
מלח (לפי טעם)
2 כפות שמן זית
ירקות:
ראש חסה אייסברג/כל חסה אחרת שאוהבים
2 גזרים חתוכים לג’וליאנים
רבע כרוב פרוס דק
3 בצלים ירוקים קצוצים
לרוטב:
חופן עלי כוסברה
כף חמאת בוטנים טבעית
2 כפות רוטב סויה
2 כפות מים
כפית דבש
שן שום
אופן ההכנה:
חוצים את חזה העוף לשניים ויוצרים פרפר.
מניחים בקערה את חזה העוף ומוסיפים את התבלינים ושמן הזית.
מערבבים היטב ומניחים בצד לרבע שעה.
מחממים היטב מחבת פסים/אחרת וצולים את חזה העוף משני הצדדים.
(אם הפרוסות עבות מדי אז ממליצה לחרוץ מעט)
מניחים את כל הירקות בקערה.
טוחנים במוט בלנדר את מרכיבי הרוטב לסלט.
פורסים את חזה העוף ומניחים מעל הסלט.
יוצקים את הרוטב ואוכלים בתאבון.
2 תגובה
אסנת עותמי
הי סלט העוף נראה נהדר
יש לך מכשיר מומלץ לג’וליאנים?
ענת אלישע
משתמשת במנדולינה של פוד אפיל