סלט עוף קר על טורטייה

אתמול נפגשתי עם אמא של חייל מקסים שמשרת במילואים מאז ה 7/10 . האנשים המדהימים האלה הגיעו לישראל מ מכסיקו לפני לא מעט שנים וזה די ברור שהאמא משמרת את מסורת האוכל שלהם. אז הכנו כמה מנות ואני על הדרך למדתי כמה דברים חדשים.. נשארו לי חלק מהמרכיבים כי הכנו כמות לגדוד!! ומכאן נולדה מנה חדשה וסופר טעימה. הכי כיף שהיא סופר קלה להכנה וניתן לשמור במקרר לכמה ימים.

המרכיבים:
3 חצאי פרפר חזה עוף
בצל קלוף
שן שום
.
פלפל אדום גדול קצוץ
בצל סגול בינוני קצוץ
6 מלפפונים בחומץ קצוצים
גבעול סלרי קצוץ
.
3-4 כפות מיונז
כפית מלאה חרדל
כפית שטוחה מלח (לפי טעם אישי)
כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
.
לממרח האבוקדו:
3-4 אבוקדו קלופים
חצי לימון סחוט
מלח ופלפל שחור גרוס לפי טעם אישי.

לטורטיות:
4 טורטיות גדולות חתוכות לרבעים
מעט שמן זית להברשה.
.


אופן ההכנה:
ממלאים סיר במים ומוסיפים בצל ושום. כשהמים רותחים מוסיפים את חזה העוף ומבשלים כ 20 דקות.
מסננים מהנוזלים ומצננים לחלוטין.
.
מחממים תנור ל 180 מעלות.
מניחים את רבעי הטורטיות על מגש ומברישים במעט שמן זית.
מכניסים לתנור ל כ 10 דקות או עד הזהבה קלה.
.
מועכים את האבוקדו ומתבלים במלח פלפל ולימון. שומרים במקרר.
.


קוצצים את חזה העוף הקר ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים את שאר הירקות והתבלינים ומערבבים היטב.
מומלץ לתת לסלט לנוח במקרר כשעה לפני ההגשה אבל בהצלחה עם זה😉
.


מניחים מסלט העוף על הטורטיות, מוסיפים ממרח אבוקדו ומי שאוהב ספייסי שיוסיף קצת סרירצ׳ה. שילוב מטורף!

כתיבת תגובה