עוד מתכון מוצלח של חמותי היקרה. אבא שלי ז”ל מאוד אהב אוכל עיראקי ובכל פעם שחמותי הייתה מכינה היא הייתה שולחת לו טעימות עד שיום אחד פנה אליי וביקש שאכין לו. מה הבעיה אמר לי, את אלופה! רק בבקשה שימי הרבה בצל.. בקשתו הייתה כפקודה עבורי וברור שהכנתי לו.
ברגע שטעם, עצם את העיניים והנהן משמע, אני מאשר.. וזאת בעצם הייתה הפעם הראשונה שהכנתי סמבוסק במילוי חומוס.
המתכון מאוד מדוייק ואין מקום לטעויות אז שנתחיל?
המרכיבים:
500 גרם קמח לחם/לבן
100 גרם מרגרינה רכה/נטורינה
200 מל מים (כוס)
כף שמרים יבשים
חצי כף סוכר
חצי כף מלח
למילוי:
4 בצלים גדולים
פחית גרגירי חומוס משימורים (לסנן מנוזלים)
כפית כמון
כפית שטוחה כורכום
כפית מחוקה פלפל שחור
כפית מלח (לפי טעם)
רבע כוס שמן
לטיגון:
שמן עמוק
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מניחים את כל מרכיבי הבצק ולשים במשך 10 דקות רצופות.
מתקבל בצק רך ונעים. משמנים מעט קערה ומעבירים את הבצק. ומכסים.
מתפיחים עד הכפלת נפח, כשעה. (בחורף יותר)
בינתיים מכינים את המילוי
הכנת המילוי:
מחממים היטב סוטאז׳ עם תחתית עבה.
קוצצים במעבד מזון (בפולסים!!) את הבצל למרקם גס. מעבירים לאידוי ללא שמן.
מאדים את הבצל במשך כ 20 דק’ תוך כדי ערבוב עד קבלת גוון זהוב.
מוסיפים רבע כוס שמן ומטגנים עוד כחמש דקות.
מסננים ושוטפים היטב את גרגירי החומוס. מעבירים למעבד המזון ומעבדים בפולסים את הגרגירים למרקם גרגירי וגס.
מוסיפים את החומוס לסיר עם הבצל וגם את התבלינים.
מערבבים היטב עד לאיחוד ומסירים מהכיריים לצינון קל.
מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 30 גרם.
פותחים כל כדור לעיגול דק, מניחים כף מהמילוי ומהדקים היטב בקצוות (אפשר להיעזר במזלג לקבלת סגירה הדוקה). ממשיכים כך עם כל השאר. מחממים שמן ומטגנים עד הזהבה עמוקה משני הצדדים.
הערה למתכון:
ניתן לאפות בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות. יש להבריש בביצה לפני.