סמבוסק מלבן

מוכנים לדבר הגדול והמלבני הבא?! האמת שקצת נתקעתי עם השם וזה מה שעלה לי לראש אז תזרמו סבבה?!
הבצק הוא של הסמבוסק שלי ,המראה של בורקס והציפוי של בייגל.. מפה לשם יצא מאפה מטורף מבלי שהתכוונתי וזה מה שקורה כשמשעמם לי ביום יצירתי.. אתם הולכים להתמכר יופי!!


המרכיבים:
500 גרם קמח לחם/לבן
כף מחוקה שמרים
2 כפות סוכר
200 מל חלב חמים (כוס)
100 מל מים (1/2 כוס)
חצי כף מלח
3 כפות שמן

לפתיחה:
50 גרם חמאה מומסת

למלית:
500 גרם מוצרלה מגורדת
250 בולגרית רכה מגורדת

לציפוי:
2 כפות סילאן מהולות ב 3/4 כוס מים
2 כוסות שומשום לבן/חום

אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מניחים קמח, שמרים, סוכר, חלב ומים. לשים במהירות בינונית כ 2 דקות. מוסיפים מלח ושמן ולשים עוד 7 דקות רצופות. מתקבל בצק מעט דביק וזה בסדר. יוצרים כדור ומעבירים לקערה משומנת. מכסים ומתפיחים שעה.
יוצרים כדורים במשקל 100 גרם כ׳א (9 יח) מכסים ומתפיחים 20 דקות נוספות.

מחממים תנור ל 200 מעלות.
מרפדים תבנית בנייר אפיה.

פותחים כל כדור עם מעט חמאה לעיגול דק. מניחים מוצרלה (בנדיבות) ובולגרית. סוגרים לצורת אגרול כמו בסרטון. אחרי שמסיימים את כולם מועכים מעט אל המאפים וטובלים בסילאן ולאחר מכן בשומשום. אופים עד הזהבה עמוקה. בתאבון

סרטון הכנה מחכה לכם בקישור:

https://www.instagram.com/reel/CP8fQcuHQ74/?utm_source=ig_web_copy_link

4 תגובה

  • אורטל
    Posted 14 ביוני 2022 10:21 0Likes

    היי ענת ותודה על מתכונים נהדרים,
    רציתי לשאול לגבי הקפאה של הסמבוסק מלבן-
    אני מכינה כמות ומעוניינת להקפיא,
    האם ניתן להקפיא לפני האפייה? ואם כן איך לעשות את זה נכון כולל שלבי התפחה.
    תודה מראש,
    אורטל

    • ענת אלישע
      Posted 22 ביולי 2022 17:50 0Likes

      להקפיא מיד לאחר הטבילה בשומשום, לפני ההתפחה האחרונה. וכמובן להתפיח לאחר ההפשרה ואז לאפות כרגיל

  • הודיה
    Posted 8 בספטמבר 2022 13:18 0Likes

    היי ענת, תודה על מתכונים נהדרים!
    האם אפשר לאפות את זה בטאבון? אם כן, על כמה מעלות?
    תודה רבה

    • ענת אלישע
      Posted 14 בינואר 2023 13:31 0Likes

      אפשרי בהחלט אם כי על חום יחסית נמוך של 200 מעלות

כתיבת תגובה