נר ראשון של חנוכה ולכבודו הכנתי לכם ספינז׳ אבל הפעם עם טוויסט בעלילה
לתוך הבצק הכנסתי גבינת תבור שהיא אגב גבינה נטולת מלח ולכן הטעם ניטרלי ומתאים לכל מילוי/מאפה מתוק או מלוח!
אין לכם מושג מה עשתה תוספת הגבינה למרקם הסופי.. טרפת חנוכה בהתגלמותה.
מדי פעם אני אוהבת להשתגע עם המתכונים המסורתיים.
מתכון לספינז‘ קלאסי כבר יש לכם בבלוג.
המרכיבים:
500 גרם קמח לחם/לבן/כוסמין לבן
3 כפות סוכר
כף שמרים יבשים
150 גרם גבינת תבור
כף שטוחה מלח
420 מל מים פושרים.
שמן לטיגון עמוק.
אופן ההכנה:
בקערה מניחים קמח, סוכר ושמרים ומערבבים קלות.
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2021/11/ספינז-גבינה-2.jpg)
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2021/11/ספינז-גבינה-4.jpg)
מוסיפים מים, גבינת תבור ומלח. לשים בידיים בתנועות פנימיות במשך כ 6 דקות בכדי להכניס אוויר לבצק.
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2021/11/ספינז-גבינה-5.jpg)
מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד שעה וחצי.
בעזרת ידיים רטובות לשים שוב בתנועות פנימיות במשך כ 2 דקות.
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2021/11/ספינז-גבינה-6.jpg)
מכסים שוב ומתפיחים עוד כ חצי שעה.
מחממים שמן ל 165-170 מעלות.
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2021/11/ספינז-גבינה-7.jpg)
משמנים היטב את הידיים וקורצים חתיכות מהבצק.
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2021/11/ספינז-גבינה-8.jpg)
מועכים מעט לספינז׳ שטוח ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים.
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2021/11/ספינז-גבינה-9.jpg)
מוסיפים אבקת סוכר וטובלים בריבת תותים.
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2021/11/ספינז-גבינה-12.jpg)
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2021/11/ספינז-גבינה-10.jpg)
הערות למתכון:
מרקם הבצק יהיה גרגירי וזה בסדר גמור, הן ייעלמו בטיגון.