בתחילת שבוע עשיתי הזמנה לבשרים בידיעה שאני מייעדת שני נתחים לטובת מתכונים לחג. הקצב שלי הודיע לי שהוא שולח לי ספריבס טלה ובנוסף שולח מתכון. את חייבת להכין כמו שאני אומר לך, העוקבים שלך יעופו על זה.. נשמע מעניין אבל קצת חששתי ולמה? כי במתכון יש כפית קפה שחור!! מעולם לא הכנתי בשר עם קפה שחור. תצטרכי לסמוך עליי הוא אמר וכך עשיתי.. הוספתי קצת משלי למתכון והתוצאה יצאה מעל ומעבר למצופה. בביס הראשון כל החששות נעלמו כי לא נשאר אפילו מעט טעם של קפה בבשר. כזה? עוד לא אכלתם! ממליצה בחום גבוהה גם על הנתח וגם על הקצב. קוראים לו חזי מקצביית הבוטיק ג׳וזף והוא נמצא בבית חרות ועושה משלוחים לרוב חלקי הארץ..

המרכיבים:
1.5-2 ק״ג נתח ספריבס טלה
למשרה:
כפית שטוחה שום גבישי
כף צ׳ילי גרוס
כפית כמון
כפית גדושה קפה שחור
כפית מלח ים אטלנטי
כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
כפית שטוחה פפריקה מתוקה
4 כפות סילאן 100% טבעי
3 כפות שמן זית.

כרוב גדול פרוס לפרוסות עבות

למריחה:
2 שיניי שום מגורדות
2 כפות שמן זית
2 כפות סילאן טבעי
מעט מלח

אופן ההכנה:
לילה קודם הצלייה מערבבים בקערית את כל מרכיבי המשרה ויוצקים על נתח הספריבס טלה.
מעסים היטב את הנתח, מכסים בניילון נצמד את המגש ומכניסים למקרר.
ביום הצלייה:
מזליפים מעט שמן זית זית בתבנית. מסדרים את הכרוב על כל המגש.
מערבבים בקערית שום, סילאן, שמן זית ומלח. מברישים את חתיכות הכרוב הפרוס.
מניחים את נתח הספריבס מעל הכרוב .
מחממים תנור ל 250 מעלות חום סטטי) מכניסים את התבנית לתנור וצולים במשך 20 דקות.
מוציאים את התבנית, מכסים בנייר אפייה ורדיד אלומיניום (מהדקים היטב).
מנמיכים את חום התנור ל 110 מעלות (חום סטטי) וצולים במשך כ 3.5-4 שעות.
מסירים את הניירות לצלייה אחרונה של עוד 15 דקות.

הערות:
ניתן להניח בתבנית תפוחי אדמה, בטטה, ירקות שורש וכו׳

18 Comments

  • נטשה
    Posted 17 בספטמבר 2022 19:53 0Likes

    הי ענת,
    נראה מעולה! במידה ואני מכינה בבוקר לערב החג, להכין עד השלב האחרון ואת ה-15 דק’ אחרונות לעשות לפני ההגשה? זה בסדר שזה ימתין?

  • דני
    Posted 17 בספטמבר 2022 20:21 0Likes

    לא כתוב קפה ברשימת המרכיבים. נראה מעולה.

  • שלום קריאף.
    Posted 17 בספטמבר 2022 22:32 0Likes

    היי..את כותבת שבביס הריאשון שלקחת לא מרגשים את טעם הקפה. אז מה היעלות שלו בנתח הבשר? ואני רוצה לפרגן לך מאוד על המתכונים שלך ועליהם אני מקבל פרגון גדול. תודה לך 🙏

    • ענת אלישע
      Posted 19 בספטמבר 2022 16:54 0Likes

      הכוונה היא שאין טעם של קפה שחור שהוא מאוד דומיננטי. מה שכן, הוא מוסיף טעם מיוחד מאוד ורכות לנתח עצמו

  • חלי
    Posted 24 בספטמבר 2022 18:17 0Likes

    היי ענת אלופת המתכונים…
    שאלה לי.
    יש לי זרוע טלה, זה יכול לעבוד? ואם לא, יש לך במקרה מתכון טוב לזרוע טלה?
    תודה מראש,
    חלי

    • ענת אלישע
      Posted 1 באוקטובר 2022 12:20 0Likes

      פחות מתאים לטעמי וכן יש מתכון לשוק טלה הורס באתר, תכיני אותו

  • ישי
    Posted 25 בספטמבר 2022 0:17 0Likes

    תודה רבה על המתכון.
    אם עושה אותו עם צלי כתף. הזמנים והטמפרטורה דומים? הוא שונה ברמות השומן ולכן צריך אולי עוד נוזלים?

  • Dov
    Posted 18 באוקטובר 2022 10:31 0Likes

    היי נראה מעולה! אפשר רק לראות איך את עוטפת את הכל? אני שואל בגלל שגם לי יש רוסטר עם ידיות בצד ואני לא מצליח לעטוף הרמטית בגלל הידיות.
    מאוד מאוד יעזור אם תוכלי להראות את השלבים של העטיפה

    • ענת אלישע
      Posted 18 באוקטובר 2022 13:20 0Likes

      תניח את הנייר ישירות על הבשר ועם נייר האלומניום תעטוף את הרוסטר כך יהיה לך יותר קל

      • Dov
        Posted 18 באוקטובר 2022 17:48 0Likes

        תודה רבה על התשובה, את מתכוונת לעטוף את כל הרוסטר מלמטה כולל הידיות מבחוץ?

  • שובל
    Posted 19 באוקטובר 2022 13:57 0Likes

    היי האם המתכון יכול להתאים גם לבשר אסדו?

  • אלינור
    Posted 12 בינואר 2023 0:22 0Likes

    היי ענת,
    אפשרי לעשות את אותו מתכון עם כתר צלעות טלה?

Leave a comment