כמה זמן אתם מבקשים ממני להכין לכם עוגיות אלפחורס! מזל שיש פורים!!
מתכון פשוט וקל והטעם אוי הטעם.. רק בבקשה, תעשו לי טובה, תכינו אותן דקיקות ועדינות! תאמינו לי אתם תודו לי.
המרכיבים:
170 גרם קמח (כוס וחצי)
150 גרם קורנפלור (כוס ושליש)
100 גרם סוכר (חצי כוס)
100 גרם חמאה רכה (לא מומסת)
1 ביצה L
1 חלמון
כפית גרידת תפוז
כפית קוניאק/ברנדי
כפית אבקת אפיה
כפית מחית וניל/תמצית וניל איכותית
למילוי:
כוס ריבת חלב
לציפוי:
קוקוס
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר (וו גיטרה) מניחים סוכר וחמאה ומערבלים כ 2 דקות. מוסיפים ביצים, ברנדי, מחית וניל וגרידת תפוז. מערבלים עוד 2 דקות.
מוסיפים קמח, קורנפלור ואבקת אפיה ומערבלים את איחוד. מתקבל בצק רך ונעים (במידה והבצק דביק מוסיפים מעט קמח).
עוטפים בנילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
מחממים תנור ל 170 מעלות. מרפדים תבנית עם נייר אפיה.
על משטח העבודה מניחים נייר אפיה מקומח ומניחים את הבצק. מקמחים מעט את הבצק ומרדדים לעלה דק בעובי 1/2 סנטימטר.
קורצים עיגולים בעזרת קורצן ומניחים בתבנית (במרווחים) אופים 10-12 דקות. העוגיות אמורות להישאר לבנות. מניחים לצינון.
הופכים חצי מהעוגיות.
לתוך שק זילוף מכניסים את ריבת החלב ומזלפים בצורת ספירלה. סוגרים ומגלגלים בקוקוס . בתאבון!
4 תגובה
סימה
אין עלייך מהממת שאת❤️
ענת אלישע
תודה יקירה
שושנה
כמה עוגיות זה יוצא?
ענת אלישע
לא סופרת לעולם עוגיות אבל יכולה לומר שיוצאת כמות מכובדת