עוגיות חמאה נימוחות במילוי שוקולד

מסוג העוגיות שאי אפשר להפסיק לנשנש והן סופר קלות להכנה..

המרכיבים:
150 גרם חמאה
300 גרם קמח (2 כוסות + 2 כפות גדושות)
ביצה + חלמון גודל L
80 גרם סוכר (קצת פחות מחצי כוס )
כפית מחית וניל/תמצית וניל
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
רבע כפית אבקת אפיה
למילוי:
כוס נוטלה/ממרח חלבה/ממרח לוטוס וכו׳

אופן ההכנה:
ממלאים שקית בממרח שאוהבים או לחילופין נעזרים בשתי כפיות.
יוצרים על נייר אפיה תלוליות של שוקולד ומכניסים למקפיא לשעה.
בקערת המיקסר מניחים חמאה, סוכר, ומחית/תמצית וניל ובעזרת וו גיטרה מערבלים כ 5 דקות.
מוסיפים את שאר המרכיבים לבצק ומערבלים עוד כ-3 דקות, עד שמתקבל בצק רך ונעים.
בעזרת כף גלידה קטנה יוצרים עיגולים (אפשר לקרוץ עיגולים בידיים) משטחים כל עיגול וממלאים בשוקולד הקפוא.
סוגרים היטב ומניחים במרווחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
מחממים תנור ל 180 מעלות ואופים כ 12 דקות.

הערות למתכון:
במידה והשוקולד נמס, הכניסו שוב למקפיא לכמה דקות.
העוגיות יוצאות מהתנור כשהן רכות מאוד!!! לאחר כמה דקות צינון הן מתקשות.
בהצלחה!

כתיבת תגובה