מי לא מכיר עוגיות יו יו? כולםםםם מכירים!! הן טעימות בטירוף וזה לא פורים בלעדיהם!
מכירים את המתכונים שרשום בהם קמח, כמה שנכנס? יופי אז זה בדיוק המתכון הזה.. ניסיתי לדייק בכמויות עד כמה שיכולתי רק בבקשה תקראו את המתכון עד הסוף!!! וכן, יש גם אופציה לאפויות וגם זה רשום במתכון רק קחי טיפ ממני. במידה ואתם אופים תרדדו את הבצק עבה יותר ותאפו עד הזהבה קלה בלבד! חום עליון תחתון. מחכה לפורים לראות את התוצרים שלכם!!

המרכיבים:
800 גרם קמח עוגיות/לבן
4 ביצים L
כוס שמן
1/4 כוס מיץ תפוזים
3/4 כוס סוכר
2 שקיות אבקת אפייה
1 שקית סוכר וניל

לסירופ סוכר:
800 גרם סוכר
3 כוסות מים
חצי לימון פרוס עם הקליפה

לציפוי:
קוקוס
שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:
בקערה מניחים ביצים, שמן, סוכר, מיץ תפוזים וטורפים היטב כ 2 דקות.
מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק ולשים עד קבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומניחים בצד לחצי שעה.


מניחים את כל מרכיבי הסירופ סוכר בסיר, מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה. מבשלים כ 20 דקות עד הסמכה.
מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים לעלה בעובי 1.5-2 ס׳מ. קורצים עיגולים כמו בסרטון ומניחים על מגש מרופד בנייר אפיה.

לטיגון:
מחממים שמן עמוק ומטגנים את העוגיות עד הזהבה קלה, מעבירים למסננת ומצננים.
טובלים את העוגיות בסירופ הסוכר לדקה ומעבירים לקוקוס.


לאפיה:
מחממים תנור ל 180 מעלות
אופים את העוגיות עד הזהבה קלה בלבד!
מעבירים לסירופ הסוכר לדקה ומשם לקוקוס.

הערות:
אם הבצק יוצא דביק יש להוסיף כף או שתיים של קמח. במידה ויוצא יבש להוסיף 2-3 כפות מיץ תפוזים.

סרטון הכנה מחכה לכם למטה:

כתיבת תגובה