המרכיבים:
120 גרם קמח
80 גרם שקדים טחונים
כפית אבקת אפיה
100 גרם סוכר
2 כפות קקאו
3 ביצים L
50 גרם חמאה
2 כפות חלב
כף רום/קוניאק/ליקר
300 גרם שוקולד מריר
50 גרם שוקולד חלב
לציפוי:
כוס סוכר
כוס אבקת סוכר
אופן ההכנה:
ממיסים בסיר כפול / במיקרוגל בפולסים שוקולדים, חמאה, חלב, קקאו והרום/ליקר. מערבבים עד למרקם חלק.
בקערת המיקסר מניחים ביצים שלמות וסוכר ומקציפים במשך 5 דקות במהירות גבוהה.
מורידים מהירות למינימום ומוסיפים את עיסת השוקולד המומס , מערבלים רק עד איחוד.
בתנועות קיפול מוסיפים את השקדים ולאחר מכן את הקמח. מקפלים עד הטמעה. מכסים את הקערה ומכניסים למקרר ל 3 שעות!!
מחממים תנור ל 180 מעלות, חום עליון תחתון.
קורצים עיגולים, מגלגלים בסוכר ולאחר מכן מגלגלים באבקת הסוכר (עד איטום מלא) מניחים במרווחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
אופים במשך 8-9 דקות לא יותר! מצננים לחלוטין לפני ההגשה.