הבטחתי שבוע מתוק והנה אני מקיימת!
עוגיות מקרוד, הגרסה המטוגנת וכן, בהחלט ניתן לאפות אותן בתנור! את המתכון הזה קיבלתי מאמא של גיסתי אהובתי, ליאתי שלי. עד היום הייתי בטוחה שהמקור מגיע מהמטבח התוניסאי ופתאום מבול הודעות בסטורי שהן שייכות גם למטבח הטריפוליטאי וגם למטבח הערבי וככל הנראה לעוד כמה.. כך או אחרת היא עוגיה טעימה בטירוף! כתבתי לכם מתכון אבל אין יותר טוב ממראה עיניים!! קפצו לסטורי, כל שלבי ההכנה שם ואשמור לכם בהיילייט (עוגיות)
המרכיבים:
לבצק:
500 גרם סולת (כ 3 כוסות)
70 גרם קמח (חצי כוס)
10 גרם אבקת אפיה (שקית)
10 גרם סוכר וניל (שקית)
1/2 כוס שמן חם (לחמם במיקרו דקה)
כוס מים רותחים
למילוי:
חבילת תמרים בוואקום
2 כפות שמן
2 כפות מיץ תפוזים
חצי כפית קינמון
קורט זנגוויל טחון (לא חובה, מומלץ)
לסירופ הסוכר:
3 כוסות סוכר
שתיים ורבע כוסות מים
3-4 טיפות מי ורדים
פרוסה עבה של לימון (כולל הקליפה)
אופן ההכנה:
בקערה מניחים את המרכיבים היבשים של הבצק ומערבבים. מוסיפים שמן ומים ולשים עד קבלת בצק נעים ורך למגע. (במידה וחסר מים אל תהססו להוסיף מעט) עוטפים את הקערה בניילון נצמד ושמים למנוחה.
בינתיים מכינים את המילוי:
מניחים בקערה את כל המרכיבים ומחממים 30 שניות במיקרו. מערבבים ומצננים כ 5 דקות.
בעזרת ידיים משומנות יוצרים מעין נקניקים ארוכים, הם ישמשו אותנו למילוי. מניחים בצלחת.
מכינים את הסירופ:
מניחים בסיר את כל המרכיבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ 15-20 דקות.
הכנת העוגיות:
מחלקים את הבצק לארבע ויוצרים גלילים מעט מוארכים. משמנים את משטח העבודה ומעט את הבצק ומרדדים לעלה דק. מניחים בקצצות גליל של המילוי ומשטחים מעט בעזרת הידיים. מגלגלים את הרולדה פעמיים בלבד! חותכים בעזרת סכין ומשטחים מעט את הרולדה.
חותכים מעויינים ומניחים במגש. ממשיכים כך עד שנגמר הבצק.
מחממים שמן עמוק בסיר ומטגנים את העוגיות עד הזהבה. מצננים!!
מוודאים שהסירופ חם וטובלים את העוגיות במשך כדקה.
לגרסה האפויה:
אופן ההכנה זהה. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות. אופים עד הזהבה.
מעבירים לסירופ..
בהצלחה!