עוגיות ספירלה

ככה קראנו להם כשהיינו ילדים.. לא יודעת אם שמתם לב אבל רוב העוגיות שאני מכינה שייכות איכשהו לילדות שלי. אני אוהבת נוסטלגיה ואני עוד יותר אוהבת למחזר אותה. משהו בתמימות הילדותית וההתלהבות מקופסאת עוגיות עושה לי שמח בלב. בדיוק כפי שהייתי ילדה ואמא שלי ז״ל היתה מרכזת לעצמה ימי אפיית עוגיות. לא זכור לי שקנו עוגיות בבית למעט וופלים! תמיד היו עוגיות בקופסת פח ענקית או במקפיא.. אז בני גילי, קבלו תזכורת לפעם ולצעירים יותר קבלו עוגיות שבעתיד יהפכו לנוסטלגיה עבורכם. תיכף כיפור, קדימה לשמור!!

מרכיבים לבצק הלבן:
100 גרם אבקת סוכר
1 חלמון
150 גרם חמאה קרה/נטורינה/מחמאה
כפית מחית וניל/תמצית
2 כוסות קמח (280 גר׳/חד פעמי חם מלאות)
חצי כפית קינמון
2 כפות מים קרים


מרכיבים לבצק החום:
100 גרם אבקת סוכר
1 חלמון
150 גרם חמאה קרה/נטורינה/מחמאה
כפית מחית וניל
2 כוסות קמח
כף קקאו
כף שוקולית
3 כפות מים קרים (במידה וחסר מוסיפים עוד כף)


אופן ההכנה:
בקערת המיקסר עם וו גיטרה מניחים חמאה אבקת סוכר וחלמון. מערבלים דקה עד איחוד ומוסיפים את שאר המרכיבים. מערבלים רק עד איחוד.
מכינים כך את שני הבצקים בנפרד כמובן.

יוצרים כדור מכל בצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה וחצי שעתיים.
מחלקים כל בצק לשניים ומקמחים נייר אפיה ואת הבצק. מרדדים למלבן כל בצק ומכניסים עם נייר האפיה למקרר ל 10 דקות. מעל הבצק הלבן מניחים את הבצק החום, מיישרים שוליים ומרדדים לאיחוד.

מגלגלים לרולדה בעזרת נייר האפיה ומכניסים למקרר שוב לחצי שעה.
מחממים תנור ל 180 מעלות חום סטטי. חותכים עיגולים בעובי 1/2 ס׳מ ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.

אופים כ 15-17 דקות או עד הזהבה קלה.
מאחסנים בקופסא אטומה.

טיפ להצלחה:
לעבוד עם בצק קר כל הזמן זה מקל על העבודה מאוד!
ניתן להקפיא.

כתיבת תגובה