עוגיות ר׳ייבה הן בין העוגיות הבודדות שיש לנו מתכון מדוייק של אמא שלי ז״ל.
כשהחורף היה מגיע אמא שלי הייתה מתחילה לאפות עוגיות ולמלא צנצנות. העוגיות האלה היו חלק מהן.
הריח בבית בזמן האפייה זרק אותי לגיל 10 שאמא שלי הכינה אותן ואני רצתי למטבח בשמחה וצהלה ושאלתי, אמא הכנת עוגיות חול???
כן, ככה קראנו להן ואין טעימות מהן!! מעבירה אליכם את זכרונות הילדות שלי בתקווה להנציח את היקרה לי מכל, אמא שלי ז״ל.
המרכיבים:
350 גרם קמח ( 2.5 כוסות)
100 גרם חמאה/מרגרינה/נטורינה רכה ( לא מומסת)
1/2 כוס שמן
50 גרם אבקת סוכר
50 גרם אגוזי מלך קצוצים דק ( חצי כוס )
20 גרם קוקוס ( רבע כוס )
5 גרם אבקת אפיה ( 1/2 שקית )
1 שקית סוכר וניל
2-3 טיפות מי ורדים
לקישוט:
מעט קינמון
אופן ההכנה:
מניחים בקערה את כל המרכיבים ולשים היטב עד קבלת בצק נעים ורך.
בהתחלה הוא ייראה לכם כאילו הוא לא מתאחד, אל דאגה, הבצק מתגבש והופך לסופר נח לעבודה.
מכסים בניילון נצמד ושמים למנוחה של רבע שעה בצד. (בקיץ במקרר)
מחממים תנור ל 170 מעלות ( חום סטטי/עליון תחתון)
מרפדים תבנית בנייר אפיה.
יוצרים כדורים קטנים ומניחים בתבנית במרווחים ( העוגיות תופחות באפייה)
מפזרים מעט קינמון על כל עוגייה. מכניסים לתנור ואופים עד הזהבה קלה בלבד ( 15-17 דק)
מוציאים מהתנור ומתאפקים לא לגעת עד צינון ( הן מאוד רכות אחרי האפיה)
9 Comments
אוסנת
האם אפשר עם קמח כוסמין לבן?
ענת אלישע
בהחלט
פרידה בן ברוך
היי ענת, האם אפשר להמיר את הנטורינה או החמאה לשמן?
המתכונים שלך אליפות והסיפור האישי מרגש ברמות.
מאחלת לך הצלחה רבה ובטוחה כי תגשימי ותצליחי בכל מעשה ידייך, במיוחד לאור כל ההשגחה של הורייך ואחותך ז”ל.🙏🙏
ענת אלישע
תודה רבה יקירה ובמקרה של העוגיות האלה לא הייתי מחליפה בשמן
אנונימית
העוגיות האלה מדהימות! הכנתי אותן כבר 3 פעמים!
אירמה
האם חייב אגוזי מלך???
ענת אלישע
אפשר שקדים טחונים במקום
גלית
לכמה עוגיות המצרכים במתכון הזה?
ענת אלישע
תלוי בגודל שמכינים