עוגת גבינה אפויה

כמה שנים של כשלונות וניסיונות עד שהגעתי לאחת!
פעם נפלה ופעם לא נאפתה בכלל ופעם אחת אפילו התהפכה על הרצפה בעודה חמה!
זה בסדר, ככה לומדים. ניסוי וטעייה.. הכי חשוב לא להרפות עד שתגיע ההצלחה ותמחק את כל הכישלונות.
דייקתי לכם את המתכון ואם תיצמדו להוראות תתקבל עוגת גבינה גבוהה, יציבה וטעימה.
העוגה מתאימה גם לחג הפסח היות ואינה מכילה קמח.
לגבי גובה העוגה, ככל שתאפו בתבנית קטנה יותר כך תתקבל עוגה גבוהה יותר! מה שחשוב שתבינו, לאחר האפייה, העוגה יורדת חזרה לגובה המקורי של הבלילה וזה יהיה גובהה הסופי.
ניתן להכין בתבנית קוטר 22/24/26 או תבנית מלבנית, ראו הערות בסוף

המרכיבים:
6 ביצים XL (או 7 L)
כוס ורבע סוכר (250 גרם)
750 גרם גבינה לבנה 5%-9%
גביע גבינת שמנת טבעית 16% (225 גרם)
גביע שמנת חמוצה 15%
5 כפות גדושות קורנפלור
4 כפות פודינג וניל (שקית/80 גרם)
כפית מחית וניל


קצפת מסקרופנה לציפוי (לא חובה)
מיכל שמנת להקצפה 38%
גביע גבינת מסקרפונה
2 כפות אבקת פודינג וניל
2 כפות אבקת סוכר

להגשה:
ריבת תותים (אופציונלי)


אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות חום סטטי (עליון תחתון)
משמנים היטב סיר ג’חנון או רינג בחמאה. (אין צורך בנייר אפייה)
מניחים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור ומעליה רשת.

בקערת המיקסר מניחים חלבונים וסוכר ומערבלים במהירות גבוהה במשך כ 2.5 דקות!!
מתקבל קצף חלבונים עדין ומבריק.
בקערה נפרדת מניחים את החלמונים יחד הגבינות ומחית הווניל וטורפים לבלילה חלקה.
מנפים את הקורנפלור לבלילת הגבינות וטורפים לאיחוד.
מנפים את הפודינג וניל לבלילה וטורפים.
מעבירים רבע מכמות קצף החלבונים לבלילת החלמונים ומקפלים.
מוסיפים את שאר הקצף בפעמיים תוך כדי תנועות קיפול.
יוצקים את הבלילה לסיר ומעבירים לתנור. אופים 10 דקות על 180 מעלות .
מנמיכים את התנור ל 140 מעלות ואופים עוד כשעה וחצי.
פותחים מעט את דלת התנור ומצננים את העוגה עוד שעה בתנור.
מצננים עוד כשעה בחוץ ומעבירים ללילה במקרר.

הכנת הקצפת:
בקערת המיקסר מניחים את המסקרפונה ומערבלים במהירות גבוהה כדקה.
עוצרים ומוסיפים את השמנת להקצפה, פודינג וניל ואבקת סוכר.
מערבלים במהירות גבוהה עד היווצרות קרם במיך.
מזלפים מעל העוגה.

הערות למתכון:
ניתן לאפות את העוגה בתבנית מלבנית/מרובעת ואז העוגה תצא נמוכה יותר.
גודל ממולץ 35*25

24 Comments

  • לינדה
    Posted 21 במאי 2022 17:21 0Likes

    ענתי
    קודם כל רוצה להגיד שאת אלופת האלופות!!!
    כל מתכון שלך הוא בול פגיעה 🥰
    ובקשר לעוגת גבינה, אם אני רוצה שתהיה ללא גלוטן, אז רק לוותר על הקמח או להוסיף קורנפלור במקום?

    • ענת אלישע
      Posted 22 במאי 2022 11:59 0Likes

      תודה רבה יקירה ובקשר לעוגה להחליף את הקמח ב 2 כפות קורנפלור נוספות

    • מרים שרון
      Posted 25 במאי 2023 9:06 0Likes

      היי ענת עוגה מושלמת רק לא היה בעוגה קמח?

  • ענבל
    Posted 26 במאי 2022 10:02 0Likes

    תודה על המתכון!!! אפיהה בטורבו או רגיל?

  • חן מימון
    Posted 2 ביוני 2022 23:15 0Likes

    היי
    קוגם תודה על המתכון
    המצכונים שלך מהממים 🙂
    הקמח צריך להיות תופח ? ואם לא צריך לשים גם אבקת אפיה או שאין צורך בשניהים?
    תודה וחג שמח😍

  • אופירה
    Posted 14 ביוני 2022 14:43 0Likes

    איזה אלופה שאת! המתכונים שלך מעולים!
    לגבי האינסטנט פודינג- 4 כפות זו חבילה שלמה? אני יכולה פשוט לשים שקית שלמה?

  • אביה
    Posted 19 ביולי 2022 17:58 0Likes

    היי ענת,
    אפשר להכין את העוגה בתבנית בקוטר 24?
    וכמה זמן העוגה נשמרת טוב במקרר?

  • אלונה
    Posted 6 באוקטובר 2022 20:00 0Likes

    מתכון מושלם יצאה עוגה מושלמת!
    תודה רבה! אין עלייך!

  • מרים
    Posted 6 באוקטובר 2022 23:05 0Likes

    היי ענת תודה על מתכון מעולה רק מה זה השמנת הטיבעית?

  • דנה
    Posted 21 באוקטובר 2022 11:27 0Likes

    אם אני צריכה את העוגה להיום בערב, זה יספיק כמה שעות במקרר?

  • ילנה
    Posted 25 בינואר 2023 21:33 0Likes

    אלופה!תודה רבה על המתכון של עוגה גבינה!פעם ראשונה יצאה לי עוגה מושלמת וטעימה!❤️🎂☺️

  • דנה
    Posted 25 בפברואר 2023 1:03 0Likes

    העוגה מאוד טעימה, אבל 3 פעמים שהכנתי, היא עלתה גבוה ונשברה לגמרי. אני עושה הכל בול לפי ההוראות, אולי את יודעת מה יכולה להיות הסיבה?

  • ....
    Posted 19 באפריל 2023 9:43 0Likes

    האם אפשר לשים במקום גבינת השמנת גביע נוסף של שמנת חמוצה? ואם לא האם יש תחליף אחר?
    תודה

    • ענת אלישע
      Posted 1 במאי 2023 11:10 0Likes

      גבינה לבנה יקירה

      • יעל
        Posted 25 במאי 2023 9:45 0Likes

        כשכתבת לפתוח את דלת התנור לשעה של קירור האם התנור צריך להיות עדיין בחימום?

Leave a comment