הרבה לפני שקראו לה עוגת בסבוסה/עוגת תפוזים של ארומה אני מכירה אותה כעוגת כוס!! כן, ככה אמא שלי ז׳ל הייתה קוראת לה. זאת עוגה בחושה שמכינים בכמה דקות והיא עסיסית וטעימה בטירוף!!! הכנתי אותה בשישי בגרסה החלבית (המתכון בגרסת הפרווה ויש המרות בהערות) כי נתקעתי בלי מיץ תפוזים והיא יצאה מטורפתתתת. מי שעקב אחרי הסטורי שלי בשבת יודע את מעללי העוגה בשישי אז.. לשמור לשמור לשמור!! אחלה קינוח פרווה לחג

מרכיבים:
4 ביצים L (טמפ החדר)
כוס קמח תופח
כוס סוכר
כוס קוקוס
כוס סולת
כוס מיץ תפוזים
כוס שמן
מעט גרידת תפוז (לא חובה, מוסיף המון)

לסירופ:
כוס מים/כוס מיץ תפוזים
3/4 כוס סוכר
חצי לימון סחוט

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות
בקערת המיקסר מניחים ביצים וסוכר ומקציפים במשך 6 דקות במהירות גבוהה. מנמיכים מהירות למינימום ומוסיפים בהזלפה איטית את השמן ומיץ התפוזים. לאחר מכן מוסיפים את היבשים ומערבלים רק עד הטמעה. מעבירים את הבלילה לתבנית עגולה משומנת קוטר 24.

אופים כ 40 דקות. מומלץ לבצע את מבחן הקיסם לפני ההוצאה מהתנור.
בזמן שהעוגה בתנור מניחים את מרכיבי הסירופ בקלחת ומבשלים עד שהסוכר נמס לחלוטין. מנמיכים להבה ומבשלים עוד 3 דקות. מצננים. מזליפים את הסירופ מעל העוגה כשהיא חמה!

המרות ותחליפים:
ניתן להשתמש בקמח לבן+ שקית א. אפיה
במקום מיץ תפוזים ניתן להשתמש באותו היחס בכוס מים עם כפית מיץ לימון וכף סוכר או שמנת חמוצה או יוגורט.
כוס מדידה אוניברסלית

כתיבת תגובה