יש לי סדנת בישול היום ואני תמיד מכינה עוגה טעימה ביום של סדנה.
אני אוהבת לקבל את המשתתפים עם קפה ועוגה הום מייד.
המתכון הזה אצלי כבר הרבה מאוד שנים והוא קל פשוט ומנצח.
כמו שכבר הבנתם, קונדיטורית אני לא אבל בלחרטט עוגות בחושות אני אלופה!!
הכל עניין של הגשה. כל עוגה בחושה יכולה להראות מיליון דולר עם בצלחת הנכונה והצילום המדויק.
בסוף המתכון נתתי לכם אפשרות המרה לגרסת הפרווה.
רק בקשה לי אליכם. תשתמשו בסירופ מייפל אמיתי ולא בטעם מייפל! אין לכם מושג אפילו על איזה הבדל בטעם ובמרקם מדובר.
הפעם תאלצו לסלוח לי, לא הספקתי לצלם לכם את השלבים כי יש לי יום לחוץ.. מבטיחה לעדכן ברגע שאכין שוב.
המרכיבים:
מיכל שמנת מתוקה(טמפ’ החדר)
4 ביצים L (טמפ’ החדר)
2 כוסות קמח תופח (280 גרם )
כוס סוכר ( 200 גרם )
1 שקית סוכר וניל
1/4 כוס שמן
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים.
כפית שטוחה קמח
לזילוף:
סירופ מייפל איכותי.
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות חום סטטי.
בקערת המיקסר מניחים ביצים וסוכר ומערבלים במהירות גבוהה במשך 5 דקות.
מנמיכים מהירות למינימום ומוסיפים בהזלפה שמן, שמנת מתוקה, סוכר וניל ואת 2 כוסות הקמח.
מערבלים עד איחוד.
מעבירים ל 2 תבניות אינגליש מרופדות בנייר אפייה.
מערבבים את האגוזים עם הקמח( זה ימנע מהאגוזים לשקוע לתחתית התבנית) ומפזרים אותם על העוגות.
אופים עד הזהבה עדינה. ( מומלץ לבדוק עם קיסם שהעוגה מוכנה)
כשהעוגה מוכנה, מחוררים אותה בעזרת קיסם ומציפים אותה במייפל.
הערות למתכון:
לגרסת הפרווה ניתן להמיר לקצפת צמחית באותו היחס.
כוס מדידה אוניברסלית / כוס חד פעמית חמה
הבלילה מתאימה לעוגה אחת בתבנית אינגליש גדולה ( 30×8 ) או שתי תבניות אינגליש סטנדרטיות ( חד פעמי )
9 תגובה
מור
ניתן להשתמש בקמח רגיל ואבקת אפייה?
ולהחליף שמנת מתוקה בחלב?
ענת אלישע
אין בעיה לגבי שתי השאלות
יעל
הכנתי ויצא טעים מאוד תודה רבה מתכון מאוד מוצלח
ענת אלישע
שמחה לשמוע
חן
המתכונים שלך מטורפייםםם!!
שאלה: איך אפשר להפוך את העוגה לפרווה? במקום שמנת מתוקה אז מים/ חלב סויה / מיץ תפוזים?
ענת אלישע
מיץ תפוזים
יעל
היי תודה על המתכון!
רק שאלה, בתנור, אפייה עם טורבו?
ענת אלישע
לא יקירה, חום עליון תחתון
תהילה
בוקר טוב♥️
איזו כמות של מייפל צריך לזילוף?