עוגה מושחתת וקלה להכנה שמתאימה כקינוח לאחר ארוחת החג וכן היא פרווה!!!
נעזרתי בחברתי היקרה רעות, אלופת העוגות הטבעוניות, בכדי להמיר לגרסת הפרווה כי במקור העוגה חלבית.
ברור שאתן לכם את שתי הגרסות. ברגע שהגיע הביקוש לקינוח פרווה, ניגשתי לארכיון המתכונים שלי והתחלתי לנבור..
מצאתי את המתכון הזה, בגרסה החלבית כמובן שבמקור שייך לבני סיידא, אלוף העוגות המושחתות!!
יכולה לומר לכם שההמרה לגרסת הפרווה לא נופלת מהגרסה החלבית, היא מושחתת, נימוחה וטעימה לא פחות.
המרכיבים:
6 ביצים גודל L מופרדות
400 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות.
340 גרם שמן קוקוס/400 גרם חמאה
1/3 כוס קרם קוקוס/שמנת מתוקה
כף גדושה קקאו
כף גדושה קפה נמס
כוס סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 160 מעלות חום סטטי.
בקערה מניחים שוקולד מריר, קרם קוקוס, שמן קוקוס, קקאו, קפה נמס וחצי מכמות הסוכר.
ממיסים במיקרו בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה. (ניתן להמיס על בן מארי)
מטמיעים את החלמונים אחד אחרי השני ומקפידים לערבב כל פעם.
בקערת המיקסר מניחים את החלבונים ושאר הסוכר ומקציפים לקצף יציב.
מעבירים את קצף החלבונים לבלילת השוקולד ומטמיעים בתנועות קיפול.
מעבירים את הבלילה לתבנית עגולה קוטר 24.
אופים כ 45 דק’ ולאחר מכן מנמיכים את התנור ל 120 מעלות ואופים עוד כ 15-20 דק’.
מצננים את העוגה ומכניסים למקרר להתייצבות.
מומלץ לחמם כמה שניות לפני ההגשה.
הערות למתכון:
העוגה ממש עולה במהלך האפייה ובזמן שהיא מתקררת היא “נוחתת”
זה תקין לגמרי!!
במידה ואופים בתבנית קפיצית ממליצה להניח תבנית חד פעמית בתחתית התנור.
יש אפשרות שתהיה נזילה של השמן קוקוס
ניתן להמיר ל 400 גרם נטורינה את החמאה אך גילוי נאות אני מעולם לא ניסיתי!
2 Comments
שירי
היי,
מתכונים מצוינים…תודה
שאלה: מה הכוונה בחום סטטי? הכוונה לפונקציית אפיה בתנור?
תודה
ענת אלישע
חום עליון תחתון