מי אמר עוגה בחושה ולא קיבל?! אמאאא הן החולשה שלי, העוגות הבחושות האלה מפילות אותי כל פעם מחדש היא עשירה בטעמים שאין לתאר, הכל בקערה אחת ולתנור. נתתי לכם אופציה חליפית לצימוקים וכן יש גם אופציה לפרווה.. בהצלחוש
המרכיבים:
כוס וחצי קמח תופח (210 גרם)
4 ביצים L
1/2 כוס שמן (125 מל)
כוס סוכר (200 גרם)
2 כוסות קוקוס (150 גרם)
200 גרם מסקרפונה/שמנת חמוצה/200 מל מיץ תפוזים (כוס)
כף מחית וניל/תמצית
3 כפות מיץ תפוזים
100 גרם צימוקים/שוקולד קצוץ/נטיפי שוקולד
לסירופ:
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
כף מיץ תפוזים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות חום סטטי
מרפדים 2 תבניות אינגליש בנייר אפיה
בקערה המיקסר מניחים מסקרפונה וסוכר ומקציפים במהירות בינונית כדקה וחצי. מנמיכים מהירות למינימום ומוסיפים שמן, מיץ תפוזים, מחית וניל, וביצים. לאחר ההטמעה מוסיפים קמח ומערבלים עוד כ דקה לאיחוד. עוצרים את המיקסר ומוסיפים ידנית קוקוס ולאחר מכן צימוקים/שוקולד. מעבירים את הבלילה לתבניות ומכניסים לתנור. אופים כ 35 דקות (מומלץ לבצע את מבחן הקיסם)
בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הסירופ.
מניחים בקלחת מים סוכר ומיץ תפוזים ומבשלים על להבה נמוכה עד המסה מלאה של הסוכר. מצננים ומברישים את העוגות כשהן חמות.