אריאל ביקש עוגת שוקולד עם המון סוכריות, ברור לכם שהתייצבתי והכנתי במקום.. המתכון הזה הוא מנצח!! הוא מלווה אותי שנים רבות וטובות. מאז ומתמיד חיפשתי מתכונים קלים ופשוטים והמתכון הזה שירת ועדיין משרת אותי נאמנה. כשהבנות היו קטנות, כמעט כל שבוע הגננת נהגה לנדב אותן . הן היו חוזרות עם פתק בתיק, כל אחת בתורה, אמא, את צריכה להכין עוגה… עוגת שוקולד בחושה, טעימה שהילדים טורפים בשניות. ניתן להכין אותה עם מיקסר או עם מטרפה ידנית. תוך חמש דקות העוגה בתנור. אל תשכחו לשתף אותי בהתמכרות החדשה שלכם..
מצרכים:
250 גרם קמח תופח
100 גרם שקדים טחונים
2 ביצים גודל L
כוס וחצי סוכר
4 כפות קקאו
2 כפות שוקולית
2 כוסות חלב/מים
כוס שמן
לגנאש:
125 מל שמנת מתוקה להקצפה
200 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מניחים ביצים שלמות וסוכר. מקציפים כ 2-3 דקות במהירות גבוהה.
מנמיכים למינימום את המהירות ומוסיפים בהדרגה, שמן, חלב ואת שאר החומרים היבשים. מערבלים רק עד לאיחוד.
משמנים קלות תבנית, איזה שיש לכם! עגולה/מרובעת/ אינגליש*2
מעבירים את המסה לתבנית משומנת קלות.
אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות במשך כ 30 דקות. ממליצה לבדוק עם קיסם.
בזמן שהעוגה בתנור, מכינים את הגנאש. בקערה מניחים את השמנת המתוקה והשוקולד המריר וממיסים בפולסים של 30 שניות.
לא לשכוח לערבב בין לבין.
שופכים את הגנאש על העוגה ברגע שהיא יוצאת מהתנור! מקשטים במה שאוהבים
הערות:
*את העוגה הזאת ניתן להכין במיקסר או עם מטרפה ידנית. אני הכנתי במיקסר.
*אם אין לכם שקדים טחונים ניתן להשתמש רק בקמח תופח, 350 גרם.
*לגרסת הפרווה המירו את החלב במים ואת השמנת המתוקה לקצפת צמחית
25 תגובה
מיכל
ענתי היקרה
מזל טוב על הבלוג המושקע והברור🎉🎂🎊
אני עוקבת רצינית שלך באינסטגרם
ומה לאמר לך … אין עלייך💕
את פשוט אישה אמא חברה מדהימה
מלא סבלנות אהבה שמחה ואושר יש בך
אלופה🏆
עכשיו לגבי העוגה הזאת , היא אליפות, כבר הכנתי אותה כמה פעמים 💜
דר״כ כל המתכונים שבוע טוב וקסום לכולם ❤️😘🥰💛🖤🥰😘❤️ אינסטגרם מופעים בבלוג?
ענת אלישע
תודה רבה יקירה❤️
ענת אלישע
לאט לאט כל. תכונים מהאינסטגרם יעלו לבלוג
בתאל
וואו אחת העוגות הטובות שהכנתי!!❤️❤️
הכנתי אותה לחג סוכות והיא נטרפה כולה!!!
ענתי יפתי, מזל טוב על הבלוג החדש!
אני בטוחה שנמשיך להתאהב בך עוד ועוד♥️🙏🏻
ענת אלישע
אני כל כך שמחה לשמוע!! תודה רבה וחג שמח
לריסה
אני לא מחזיקה שוקולית, האם אפשר פשוט לשים 6 כפות קאקאו או שתצא עוגה מרירה מידי?
מה היית ממליצה?
ענת אלישע
אפשרי אבל תוסיפי עוד רבע כוס סוכר למתכון
עטוש
מזל טוב ובשעה טובה ענת.נהנית מאד מהבלוג וממתכונייך.
שאלה בבקשה:כמה כוס קמח תופח צריך בעוגה? והאם תבנית סיליקון עגולה מתאימה?תודה
ענת אלישע
תודה רבה יקירה, שימי 2.5 כוסות קמח תופח וכן תבנית סיליקון תתאים
מיטל
היי ענת
הבלוג מקסים והמתכונים שלך מדהימים וטעימים.
אם אפשר באפיה רק לציין על איזה חום טורבו או רגיל🙏
רונית
ענתוש מדהימה בשעה טובה ומזל טוב תודה רבה על כל המתכונים המושלמים שלך🙏
ענת אלישע
תודה רבה! חום סטטי, עליון תחתון
עינב הרצל
ענתוש
הבלוג מהמם בדיוק כמוך!
תודה על מתכונים מושלמים!
לאיזו תבנית מלבנית מתאים המתכון?
ענת אלישע
תודה אהובה! תבנית חד פעמית בינונית יוצא מעולה
שרון אריאלי הרוש
הי.. נראה מושלם
אני מבינה שלא משנה איזו תבנית
אבל איזה גודל? גם של המרובעת גם של העגולה? תודה רבה
ענת אלישע
תבנית עגולה קוטר 26 ומרובעת 25*25
עדן
היי ענת
עוקבת מעריצה שלך
אפשר לשים משהו אחר במקום שקדים טחונים?
ענת אלישע
כן אהובה להמיר לקמח באותו היחס
מירי
היי ,
אשמח בבקשה לדעת
על איזה תכנית התנור?
טורבו או שני פסים?
ענת אלישע
שני פסים
רנית
העוגה מספיקה ליומולדת בגן ל34 ילדים בני 3? או שכדאי להכפיל?
דינה
הי ענת,
כמה גרם סוכר זה כוס וחצי?
וכמה מ”ל זה כוס חלב ושמן?
תודה
ענת אלישע
כל המרכיבים נמדדו בכוס מדידה אוניברסליים
ג׳וד
היי ענת
מאוהבת במתכונים שלך!!! את תותחית על❤️🔥
רציתי לשאול במה התבנית משומנת? זה נראה כמו חמאה?!
תודה רבה
ענת אלישע
לרוב אני משמנת ומפזרת קמח מעל אבל בהחלט אפשרי עם חמאה