יש מיליון ואחת גרסאות לעוגת שוקולד כשרה לפסח.
מרגיש לי שיש איזושהי רדיפה אחרי הטעם “הרגיל” ולא של פסח והעוגה הזאת היא לגמרי כזאת.
כמו שאתם מכירים אותי היא קלה ופשוטה להכנה.
אני הכנתי אותה במיקסר יחד עם זאת אפשר עם מיקסר ידני או בעזרת מטרפה.
כך או אחרת היא אחת הטעימות. שנים שאני מכינה אותה והילדים שלי מכורים!!
המרכיבים:
5 ביצים L (טמפ החדר)
כוס שמן
כוס סוכר
כוס שוקולית
כוס קמח מצה טחון דק
שקית אבקת אפיה
כף קקאו
1/2 מיכל שמנת מתוקה/צמחית
( כוס מדידה אוניברסלית/ח.פעמי חם)
לגנאש:
125 מל שמנת מתוקה/צמחית
100 גרם שוקולד מריר
ממיסים בפולסים במיקרו
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות
משמנים 2 תבניות אינגליש בנייר אפיה או תבנית עגולה קוטר 24
מקציפים ביצים שלמות עם סוכר במשך 5 דקות.
מנמיכים מהירות למינימום ומוסיפים שמן ואת שאר המרכיבים.
מעבירים את הבלילה לתבניות ואופים כחצי שעה או עד שהעוגות עוברות את מבחן הקיסם.
מצפים את העוגות בגנאש ( כשהן חמות ) ומפזרים קוקוס/סוכריות.
הערות למתכון:
אני מכפילה כמויות של הגנאש כי הילדים שלי אוהבים, ממליצה גם לכם, חגיגת שוקולד במיטבה
13 Comments
הילה
נראה מעולה 🙂 אפשר להשתמש בקמח תופח כשר לפסח במקום הקמח מצה+אבקת אפיה?
ענת אלישע
לא ניסיתי אהובה, מוזמנת לנסות ולעדכן
עדן
האם אפשר לשים במקום השוקולית קקאו?
ענת
קמח מצה טחון דק – זה הקמח שמיועד לעוגות? או אפשרי רגיל.
העוגה ניראת מעולה.תודה
ענת אלישע
נכון מאוד
ענת אלישע
לעוגות
ענת
האם כל הכמויות של העוגה המושלמת זאת נמדדת בכוס מדידה אונברסלי? תודה
ענת אלישע
נכון מאוד
osh
יש תחליף לשמנת מתוקה או צמחית ?
ענת אלישע
לא בעוגה הזאת
דינה
הכנתי את העוגה. אמנם ללא הגנאש. יצאה ממש טעימה, רכה המיוחדת😋. תודה רבה לך.
ספיר
הכנתי אותה בפסח והיא מדהימה!רכה ועסיסית
את חושבת שתעבוד גם עם קמח רגיל?
ענת אלישע
יש מתכון לעוגת שוקולד באתר לא פחות טובה ועם קמח רגיל