עוגת שיש נוטלה

את המתכון הזה אתם חייבים לאמץ בדיוק כפי שאני אימצתי לפני שנים כשקיבלתי את ספר העוגות של בני סיידא המוכשר.
זאת עוגת וניל בסיסית מופלאה שאליה ניתן לשדך איזה תוספת שאוהבים! פירות/סוכר קינמון ואגוזים/ממרח שוקולד /ממרח פיסטוק וכו’
מי שמכיר את העוגות של בני יודע שהוא חובב סוכר בעוגות ולאחר מספר הכנות הבנתי שאפשר להפחית את הכמות כמעט בחצי והעוגה עדיין מאוד מתוקה. אז ערכתי כמה שינויים במתכון והנה הוא להנאתכם.

המרכיבים:
200 גרם חמאה רכה (לא מומסת)
כוס ורבע סוכר
4 ביצים L (טמפ’ החדר)
3 כוסות קמח תופח
כפית מחית וניל/תמצית
מיכל שמנת מתוקה להקצפה 32%
למילוי:
4 כפות ממרח נוטלה/כל ממרח שאוהבים
לפיזור:
כף אבקת סוכר

אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מניחים חמאה וסוכר ומקציפים במשך 3 דק’ במהירות גבוהה.
מנמיכים למינימום ומוסיפים את הביצים (אחת אחרי השנייה) ולאחר מכן את הקמח.
מקציפים במהירות בינונית עוד כ 3 דק’.
מנמיכים מהירות ומוסיפים את מחית הווניל והשמנת המתוקה ומקציפים עוד כ 5 דק’.
מחממים תנור ל 175 מעלות חום סטטי
מרפדים תבנית עגולה קוטר 26 בנייר אפייה או שתי תבניות אינגליש סטנדרטיות
יוצקים חצי מהבלילה לתבנית ומוסיפים נוטלה. מורחים קלות ויוצקים את יתרת הבלילה.
בעזרת מזלג יוצרים צורת שיש.
אופים כ 40 דק’ או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

הערות למתכון:
במידה ומכינים בתבניות אינגליש מחלקים את הבלילה בין שתי התבניות וכך לגבי הנוטלה.
העוגה חלבית! אל תנסו להמיר אותה לפרווה. יש גרסת פרווה באתר.
כוס מדידה אוניברסלית.
את העוגה הזו ניתן להכין במיקסר גדול או ידני ולמי שאין ,

מטרפה ידנית.
ניתן להקציף עם וו גיטרה או מקצף בלון.

את מרקם השיש יוצרים בעזרת מזלג בתנועות סיבוביות

10 תגובה

  • דנה
    Posted 7 באוגוסט 2022 15:18 0Likes

    באעזה כוס מדידה את משתמשת. כלומר כמה גרם קמח תופח?

  • מירית
    Posted 7 באוגוסט 2022 20:33 0Likes

    וואו. הכנתי יצא מוצלח וטעיםםםם בטירוף❣️

  • מלי
    Posted 8 באוגוסט 2022 9:35 0Likes

    הי ענת מקסימה,
    אפשר להכין עם שמן במקום חמאה? כי אצלי לא אוכלים חמאה רק מאפים עם שמן.
    תודה על המענה
    מלי

  • נטלי
    Posted 12 באוגוסט 2022 8:20 0Likes

    הי אפשר במקום קמח תופח קמח רגיל ואבקת אפיה? וכמה אבקת אפיה אם כן

  • נטע
    Posted 11 ביוני 2023 14:56 0Likes

    תודה על מתכונים מעולים!
    שאלה כללית על עוגות כנראה, בתום האפייה מוציאים ישר?
    הן תמיד נראות מעולה ואז נופלות לי

    • ענת אלישע
      Posted 1 בנובמבר 2023 10:51 0Likes

      ממליצה בחום לנעוץ קיסם במרכז העוגה , במידה והקיסם יוצא עם פירורים אז העוגה מוכנה ואין סיבה שהיא תיפול

  • אלינור
    Posted 24 במרץ 2024 16:10 0Likes

    הי ענת. יש אפשרות להמיר את השמנת בשמן או אפילו בחלב?

כתיבת תגובה