עוגת תפוזים גבוהה

את העוגה הזאת אני מכינה לפי המסורת. מפרידה חלבונים וחלמונים, מקציפה ולאחר מכן מאחדת. היא יוצאת אוורירית וטעימה בקטע אחר והשוס הוא קלות ההכנה!! עכשיו, אגלה לכם סוד קטן, אפשר להכין אותה גם בלי הפרדת ביצים כל עוד תשמרו על שני כללים. הראשון, ביצים בטמפ׳ החדר (מומלץ לגבי שתי השיטות) והקצפה של 7 דקות במהירות גבוה. כלומר, ביצים שלמות עם סוכר ולאחר מכן להנמיך מהירות למינימום ולהוסיף את שאר המרכיבים. אתם מחליטים מה שבא לכם, שתי התוצאות מופלאות אם כי בשיטה של ההפרדה העוגה יוצאת מעט יותר אוורירית. בהצלחוש🫶

המרכיבים:

6 ביצים גודל L בטמפ׳ החדר

כוס וחצי סוכר

כוס שמן

כוס מיץ תפוזים (ממליצה על סחוט טבעי)

כפית גרידת תפוז (לא חובה, מוסיף המון)

3 כוסות קמח תופח

אופן ההכנה:

מפרידים את הביצים לשתי קערות.

מניחים בקערת המיקסר חלבונים ומקציפים במהירות גבוהה כדקה. מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד קבלת קצף יציב וסמיך.

מנמיכים מהירות למינימום ומוסיפים בהדרגה מיץ תפוזים, שמן , גרידת תפוז. מוסיפים בהדרגה את הקמח וטורפים בתנועות קיפול בעזרת מטרפה ידנית. (אפשר להמשיך עם המיקסר).

מחממים תנור ל 170 מעלות חום סטטי

משמנים תבנית עגולה קוטר 24 ויוצקים את הבלילה לתוכה.

אופיר בתנור חם כ 45-50 דקות , מומלץ לבדוק בעזרת שיפוד דק שהעוגה מוכנה.

כתיבת תגובה