עוגת תפוזים ללא ביצים

רוני איתגרה אותי להכין עוגת תפוזים מושלמת, לא פחות! בלי ביצים עבור חברה שלה.. חקרתי והפכתי את הרשת, פתחתי ספרים ובכל מקום היו תחליפים כאלה ואחרים.. החלטתי ללכת עם האינטואיציה שלי ואמרתי לעצמי מה שייצא אני מרוצה🤗 ניסיתי פעם ראשונה, יצאה אבן! פעם שנייה, סבבה אבל עדיין קשה. בפעם השלישית הבנתי את הטעות ואמאלההה איזה עוגה הורסת יצאה. המתכון יותר קל מקל, ואגב היא מתאימה לכולםםםם כעוגת פרווה מובחרת!! הערה חשובה, ניתן להמיר את חלב שיבולת השועל למים/מיץ תפוזים אבל התוצאה שונה, האמינו לי ניסיתי..

המרכיבים:
2.5 כוסות קמח לבן (320 גרם)
כוס סוכר (200 גרם)
3 כפיות אבקת אפייה (15 גר’)
2 כפיות גרידת תפוז
קורט מלח
כוס חלב שיבולת שועל שקדים/סויה
1/2 כוס מיץ תפוזים
1/3 כוס שמן
כפית מחית/תמצית וניל

לסירופ הסוכר:
1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר
2 כפות מיץ תפוזים

לאייסינג תפוז:
כוס אבקת סוכר
3 כפות מיץ תפוזים
פירות יער לקישוט (לא חובה)

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות חום סטטי (לא טורבו)
בקערה גדולה מניחים את המרכיבים היבשים ומערבבים היטב.

מוסיפים את הרטובים ובעזרת מטרפה מערבלים עד מרקם אחיד.
משמנים קלות תבנית אינגליש או תבנית עגולה קוטר 20.
יוצקים את הבלילה ואופים כ 40 דק’ או עד שבדיקת הקיסם יוצא יבש (ממליצה לבדוק לאחר 30 דק’)
בזמן האפייה מכינים את סירופ הסוכר:
מניחים בקלחת, סוכר מים ומיץ תפוזים ומבשלים כ 2 דק’ עד המסה של הסוכר.
מכינים את האייסינג תפוזים:
מניחים בקערית את אבקת הסוכר ומיץ התפוזים ומערבבים היטב עד מרקם חלק וסמיך.

מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור מחוררים אותה בעזרת שיפוד ויוצקים את מי הסוכר.

מחוררים היטב את העוגה בכדי שהסירופ יחדור לתוכה

מצננים כ 20 דק’ ומחלצים מהתבנית.
מערבבים את האייסינג ויוצקים על העוגה .
מומלץ להוסיף פירות יער לאיזון המתיקות אבל לא חובה.

נימוכה ועסיסית
חובה כוס תה ליד

לסרטון ההכנה:

9 תגובה

  • גל
    Posted 29 בנובמבר 2022 15:00 0Likes

    ענת יקרה,
    מאתגרת אותך קצת מעבר לביצים… במה ניתן להחליף את השמן במתכון? אשמח לרעיונות והמלצות 😉
    תודה

  • תמר
    Posted 29 בנובמבר 2022 15:12 0Likes

    ענת יקרה תודה!
    יש תחליף לחלב סויה?

  • שלומית
    Posted 2 בדצמבר 2022 2:00 0Likes

    גם יפה וגם אופה ! עשיתי כמה תבשילים יצאו חבל על הזמן , תודה !ֶמחר אני מנסה עוגת תפוזים !

  • Anat
    Posted 27 באוקטובר 2023 17:03 0Likes

    השתלמשנו בחלב סויה וניל בנוסף לתמצית הוניל, יצאה טעימה מאד!

כתיבת תגובה