עוגת תפוח בדבש

חיפשתם פשטות וקלילות מנצחת? הגעתם למקום הנכון. עוד עוגה בחושה לראש השנה שההכנה שלה לוקחת 10 דקות והתוצאה..עסיסיות ורכות שאין לתאר. תכינו ותבינו

אתמול הכנתי אחת והעליתי לסטורי שלבים. בתרועה וששון תכננתי לצלם ולהעלות לכם מתכון מסודר.. עד שהיא היתה מוכנה כבר החשיך אז החלטתי לצלם היום בבוקר. תוכניות לחוד ומעשים לחוד. יצאתי מהבית לשעתיים וכשחזרתי חצי מהעוגה חוסלה. אז הבוקר הכנתי אחת חדשה והנה היא לפניכם עם מתכון מסודר
אגב, לא סיימנו עם מתכונים לחג..

המרכיבים:
2.5 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
1 כוס סוכר
2 ביצים L
1 כוס שמן
1/2 כוס דבש
2 כפיות נס קפה מהולות בכוס מים חמימים ( לצנן )
3 תפוחים מזן גרנה סמית ( ירוקים ) מגורדים גס.
כפית גדושה קינמון
רבע כפית ציפורן טחון
חצי כפית סודה לשתייה

לקישוט:
שבבי שקדים/אגוזים קצוצים


אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 175 מעלות.
בקערה מניחים את הביצים והסוכר וטורפים היטב בעזרת מטרפה ידנית. מוסיפים שמן, דבש, כוס נס קפה תוך כדי ערבוב. מוסיפים קמח ותבלינים וטורפים עד איחוד המרכיבים. סוחטים את התפוחים (בידיים) ומוסיפים לבלילה. מערבבים קלות. אם אתם אופים בתבנית חד פעמית אין צורך לשמן ולקמח אותן רק להניח שקדים/אגוזים בתחתית ואם בתבנית אפיה אז לשמן ולקמח קלות וז לפזר אגוזים/שקדים בתחתית.


שופכים את הבלילה לתבנית הרצויה (2 אינגליש קייק או תבנית קוטר 24).
אופים כחצי שעה. מומלץ לבדוק בעזרת שיפוד במרכז העוגה. בהצלחה

1 תגובה

  • שרה
    Posted 15 בספטמבר 2023 22:20 0Likes

    מתכון מעולה

כתיבת תגובה