אם בא לכם עוף רך בקטע אחר ותפוחי אדמה קריספיים אז הגעתם למתכון הנכון. מרינדת מיץ התפוזים מרככת את העוף והטעם נספג בכל הנתח ולא רק במעטפת. זאת הסיבה שאני ממליצה להשרות את העוף ותפוחי האדמה במרינדה למינימום שעתיים במקרר (מי שיכול יותר רק מרוויח)
שילוב הטעמים הוא לא פחות ממטורף והוא קל להכנה שאין לתאר!! מכינה את המתכון הזה שנים והילדים מחסלים.
המרכיבים:
6-8 מנות ירכיים/כרעיים/שוקיים
8-10 יח׳ תפוחי אדמה קלופים וחתוכים
לרוטב:
כוס ורבע מיץ תפוזים 100% טבעי פריגת
2 כפות רוטב סויה
5 כפות שמן זית
4 שיניי שום מגורדות דק
כפית פלפל שחור גרוס
כפית פלפל צ׳ילי גרוס
כפית מלאה מלח ים אטלנטי/אחר
4 כפיות מלאות ריבת משמש (קונפיטורה)
אופן ההכנה:
מניחים בסיר/תבנית את תפוחי האדמה והעוף.
בקערה מניחים את כל מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב.
יוצקים את ברוטב מעל העוף ותפוחי האדמה ומערבבים.
מכסים ומכניסים למקרר למינימום שעתיים.
מחממים תנור ל 180 מעלות חום סטטי.
צולים את העוף במשך כשעה וחצי.
במהלך הצלייה הקפידו לשפוך רוטב בעזרת כף על העוף כל 20 דקות בערך.
מעלים ל 200 מעלות וצולים עוד כרבע שעה או עד הזהבה עמוקה.
*המתכון בשיתוף פריגת.
8 תגובה
אבישג אזולאי
היי ענת,
ראשית תודה רבה על המתכונים הנהדרים שלך.
האם לכסות את הסיר /תבנית בצלייה הראשונה?
ענת אלישע
אין צורך
כוכבה אילוז /ביטון
בוקר טוב . …אני די הרבה זמן עוקבת אחרי המאכלים והעשייה המדהימה שלך …..ולא יודעת למה רק היום נכנסתי וקראתי קצאת עלייך על כל מהלך חייך כמה צמרמורות וריגושים הרגשתי והכנסת בי המוןןןןן המון זכרונות של בית סבתותי ובית הורי ז”ל …..את מהממת וכייף לראות ולקרוא כמה כוחות שהמשכת קדימה .ויוצרת דברים מושלמים וקלים …..תבורכי אהובה ❤️
ענת אלישע
תודה רבה על מילים מרגשות וחמות💕
יעל
במתכון של העוף עם מיץ תפוזים וריבת משמש שמכינים בתנור , לא רשמת אם אופים עם מכסה ? בלי מכסה ?
בבקשה תסבירי
ענת אלישע
בלי מכסה יקירה
נטלי
קודם כל המתכונים שלך מושלמים, תודה רבה שאת משתפת 🙂
העוף יוצא מתוק?
יש אפשרות להוסיף פלפל חריף משהו שיצא קצת פיקנתי?
ענת אלישע
בטח, פיקנטיות תמיד מקפיצה