עוף ותפוחי אדמה בריבת משמש

אחד הזכרונות הבולטים שלי מאמא שלי ז׳ל הוא ריבות.. היא נהגה להכין ריבות מהכללל ובין הבולטות היו ריבת תותים וריבת משמש.
אין דבר כזה שאין צנצנת במקרר. היינו אוכלים אותן על צנימים עם חמאה, בעוגות, לחם לבן וכן גם בתבשילים. עוף במשמש הוא שלה לגמרי! אני רק הוספתי כמה שינויים קלים.. אין לכם מושג כמה טעים.. הנה המתכון

המרכיבים:
4 כרעיים מחולקות לשניים
10 תפו׳א חתוכים לקוביות גדולות
5 כפות קונפיטורת משמש
6-7 משמשים מיובשים/טריים רכים!
5 שיניי שום חצויות
1/2 כוס רוטב צ׳ילי מתוק
3 כפות רוטב טריאקי
2 כפות סויה
3-4 כפות שמן זית
מלח, פלפל

אופן ההכנה:
מניחים בקערה את כל המרכיבים ומערבבים היטב. מכסים ומכניסים למקרר לשעתיים (רצוי לילה)
מחממים תנור ל 200 מעלות.

מעבירים לתבנית ומוסיפים חצי כוס מים.
מכסים בנייר אפיה ורדיד אלומניום. מכניסים לתנור וצולים כשעה וחצי. מסירים ניירות וצולים עוד כרבע שעה עד הזהבה עמוקה. בתאבון

1 תגובה

  • עדי
    Posted 12 באוקטובר 2021 19:50 0Likes

    מתכון מושלם!!!!!! עשיתי אותו בראש השנה עם כל התיבול המתוק והסויה והתענגו עליו ולאחר מכן עשיתי אותו רק עם הריבה מלח ופלפל וגם יצא מהמם!!!!!
    תודה לך אלופה ❣️

כתיבת תגובה