עוף ממולא באורז ירוק וכבדים

בערב ראש השנה שוחחתי עם האחיות שלי וכל אחת שיתפה מה היא מכינה. המנה שהכינה שני אחותי המוכשרת תפסה לי את החיך והאוזן! עוף ממולא באחש היא אמרה.. תוך שניות הראש התחיל לעבוד והבנתי שזה יכול להיות מתכון מעולה לכיפור או לסוכות ובכלל.. ברור ששאלתי איך מכינים וגם ברור ששיניתי קצת כי אני לא מסוגלת שלא לאלתר. אז ככה, למטה תמצאו את המתכון שלי ואני חייבת לשתף גם את המקור.
במקום כבדי עוף שמים טחולים של עוף (200 גרם) אין פטרוזליה רק כוסברה ואין עצמות מח. אם בא לכם להצמד למקור לכו על זה בכיף יוצא פצצה כך או אחרת.

המרכיבים:
עוף במשקל 1.5-1.7 קג
(עם עצמות/בלי לבחירתכם)
300 גרם כבדי עוף
2-3 עצמות מח (מומלץ, לא חובה)
2.5 כוסות אורז עגול
צרור פטרוזיליה קצוץ
צרור כוסברה קצוץ
3 בצלים בינוניים קצוצים
2 שיניי שום מגורדות
חצי כפית כורכום
כפית שטוחה פלפל שחור/לבן
כפית מלח (לפי טעם)
שליש כוס שמן זית3-3.5 כוסות מים (תלוי בכמות המילוי שנותרה)

רוטב לעוף:
2 שיניי שום קצוצות
כפית גדושה פפריקה מתוקה
כף סילאן 100% טבעי
חצי כפית פלפל
חצי כפית מלח
3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
מניחים את האורז בקערה ויוצקים מים חמים עד כיסוי מלא ועוד 2 ס׳מ מעל האורז.
משרים לשעה ומסננים.
צולים את הכבדים על רשת
(מטעמי כשרות) מצננים וקוצצים גס.
יוצקים שמן זית בסיר רחב ומוסיפים את הבצלים הקצוצים ועצמות המח.
מטגנים עד הזהבה עמוקה כ 15-20 דק׳. מוציאים את עצמות המח ומניחים בצד.

מוסיפים לסיר את הירק הקצוץ והשום ומערבבים היטב.
מוסיפים את האורז והכבדים הקצוצים ומערבבים.
מתבלים במלח פלפל וכורכום ומכבים את הלהבה.

מחממים תנור ל 180 מעלות חום סטטי (עליון תחתון)
ממלאים את העוף במילוי בכל מקום שאפשר כולל בין העור לעוף.
(לא להעמיס אחרת העוף יתפוצץ בתנור)
את כל יתרת המילוי משטחים בתבנית.
מוסיפים את עצמות המח בצדדים ומניחים את העוף הממולא במרכז התבנית.
מערבבים את מרכיבי הרוטב בקערית ומורחים היטב על העוף.

מוסיפים 3 כוסות מים מעל האורז.
מניחים נייר אפייה רטוב וסחוט מעל העוף והאורז.
אוטמים את התבנית עם רדיד אלומניום ומכניסים לתנור לשעה וחצי.
מסירים את הניירות וצולים עוד כ 15 דקות.

8 תגובה

  • זיוה
    Posted 1 באוקטובר 2022 22:21 0Likes

    שלום ענת
    האם אפשר לשים בשר טחון?

    • ענת אלישע
      Posted 8 באוקטובר 2022 11:26 0Likes

      בהחלט, 300 גרם

      • לימור
        Posted 8 באוקטובר 2022 14:56 0Likes

        היי ענת לגבי בשר טחון
        צריך לטגן ולפורר את הבשר לפני שמכניסים לעוף? תודה

        • לימור
          Posted 9 באוקטובר 2022 11:41 0Likes

          היי ענת
          אני מכינה היום 2 עופות אחד עם כבד והשני עם בשר טחון
          לגבי הבשר טחון- צריך לבשל את האורז לפני או מספיק השרייה כמו במתכון הנ”ל? להכפיל כמויות כי זה 2?
          האם התבלון מתאים גם לבשר טחון או לבשר טחון אני אקח את התבלון של המתכון של העופיונים הממולאים?
          תודה חג שמח אין עלייך

  • פז ישראל
    Posted 2 באוקטובר 2022 23:02 0Likes

    היי ענת מתכון מהמם!
    האם אפשר לעשות ללא הכבדים?
    תודה❤️

  • אילנית
    Posted 3 באוקטובר 2022 16:51 0Likes

    קודם כל תודה על מתכינים מושלמים של בית ומעבר❤️ רציתי לשאול מה אפשר להשים שיילך טוב במקום כבדי העוף? תודה אהובה גמר חתימה טובה וצום מועיל.

    • ענת אלישע
      Posted 8 באוקטובר 2022 11:25 0Likes

      טחולים של עוף כתבתי בפתיח יקירה. שנה טובה

כתיבת תגובה