לא תכננתי להעלות הערב מתכון אבל לבאלגן שהיה לי השבת בהודעות לא התכוננתי. ואחרי סקר קצר שהרוב בעד הוחלט לעלות. אז סליחה מראש על הכבדות אבלל חג בפתח ויש עוד המוןןן דברים טובים בדרך..
הםעם הלכתי על מתכון ממצרכים בסיסיים שיש בכל בית. המטרה, שלכולםםם תהיה מנת חג מפוארת על השולחן. המתכון ארוך בכדי שתצליחו, פירטתי עד כמה שיכולתי.
המרכיבים:
עוף שלם במשקל 1.5-1.8 ק׳ג
למילוי:
1.5-2 כוסות אורז עגול /יסמין מושרה במים רותחים חצי שעה ומסונן.
1/4 צרור פטרוזיליה קצוץ
1/4 צרור כוסברה קצוץ
1 בצל בינוני קצוץ
2 שיניי שום מגורדות.
200 גרם בשר בקר טחון
שקית ערמונים בוואקום קצוצים דק.
4 כפות שמן זית/רגיל.
מלח, פלפל, כפית שטוחה בהרט, חצי כפית כורכום, חצי כפית פפריקה מתוקה, 3 כפות סילאן טבעי, 1/4 כוס יין אדום.
מסביב לעוף בתבנית:
4-5 תפוחי אדמה קלופים
8 בצלים חתוכים לרבעים (סגולים/לבנים)
סלסלת פטריות שמפיניון טריות
תיבול סופי:
4 כפות סילאן טבעי, מלח, חצי כפית פלפל, כף פפריקה מתוקה, חצי כפית כורכום, 2 שיניי שום מגורדות ,כפית שטוחה בהרט, 2 כפות רוטב סויה, 1/2 כוס יין אדום, 5-6 כפות שמן זית/רגיל.
2.5 כוסות מים רותחים.
אופן ההכנה של המילוי:
במחבת מחממים שמן ומוסיפים בצל ושום. מטגנים כ 3 דקות ומוסיפים את הבשר. מפוררים בעזרת מזלג ומוסיפים ירק ערמונים ותבלינים. לאחר כ 2 דקות מוסיפים את האורז שהשרנו מראש. מערבבים ולאחר כ 2 דקות מסירים מהאש.
ממלאים את העוף במילוי כך: בבטן העוף, בין העור לעוף עצמו ובכל מקום שאפשר!! נשאר מילוי? יופי חכו לסוף.. מומלץ לקשור את העוף עם חוט ייעודי (להשיג בקצביות, לא חובה!)
בתבנית רוסטר/סיר מותאם לתנור מחממים שמן ומניחים את העוף המומלא. צורבים היטב משני הצדדים! מוסיפים בצלים, תפוחי אדמה ופטריות ואת המילוי שנותר. מוסיפים 1/2 כוס יין אדום ובמקביל לאידוי האלכוהול מניחים בקערה את התבלינים של התיבול הסופי למעט המים. מזליפים את התיבול מעל העוף והירקות.
מוסיפים מים ומבשלים כ-15 דקות. מכסים בנייר אפיה ורדיד אלומניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות לשעתיים. מסירים את הניירות וצולים עוד כ-15 דקות להזהבה סופית.
7 Comments
ספיר מורד
אין טעים כזה!!! עפו על זה👏🏼 זה מנת השישי הקבועה שלי מהרגע שעלה
ענת אלישע
שמחה לשמוע!!!
מור
אפשר להשתמש באורז פרסי במקום באורז עגול או יסמין ?
ענת אלישע
בהחלט
קארין רגואן
היי, היין אדום זה חובה ?
האם יש תחליף ?
ענת אלישע
לא חובה פשוט להסיר מהמתכון
לימור
היי ענת
לגבי התנור- לשים טורבו צליה או חום עליון תחתון (מתאים יותר לאפיה לא)?
תודה רבה