עוף עם קישואים ותפוחי אדמה

תבשיל קל ופשוט שלרוב היו מכינים אצלנו באמצע השבוע.
אפשר לבשל אותו רק עם קישואים או רק עם תפוחי האדמה,
כך או אחרת הוא טעים! שימו לב, אין יותר מדי תבלינים בתבשיל יש טעמים שנוצרים כתוצאה מבישול נכון.
תעקבו אחרי השלבים במדויק ותתכוננו להתמכר..
ארוחה בסיר אחד!


המרכיבים:
6 נתחי עוף (כרעיים/שוקיים)
2 בצלים גדולים פרוסים
3-4 שיניי שום פרוסות
2 עגבניות קלופות ופרוסות
4 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות
6 קישואים קלופים וחתוכים
1/3 כוס שמן
כפית שטוחה כורכום
כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פלפל שחור/לבן
כפית שטוחה ראס אל חנות
כפית מלח (לפי טעם)

אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר רחב ומוסיפים את פרוסות הבצל, העגבניות והשום.

מטגנים כ 6-7 דק’ ומוסיפים את נתחי העוף.
צורבים היטב משני הצדדים במשך כ 15 דק’ עד הזהבה עמוקה.

מוסיפים את תפוחי האדמה והקישואים ואת התבלינים.


מוסיפים כ 3 כוסות מים רותחים.
מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים להבה לבינונית נמוכה.

מבשלים כשעה ורבע.
מסירים את המכסה ומגבירים ללהבה גבוהה.
מצמצמים את הרוטב עד הסמכה.

Leave a comment