עוף עם שומר וזיתים

קפצתי לסופר הבוקר להשלמות. אני אוהבת לעשות השלמות ברביעי לקראת שבת. רציתי להכין לילדים סיר חמים וטעים רק לא היה לי שמץ של מושג מה! וכשזה קורה אני פשוט עושה סיבוב בסופר ומקבלת השראה מהמוצרים. גם היום זה עבד. ממש תוך כמה רגעים כבר ידעתי מה אני הולכת להכין.
עוף עם שומר וזיתים ברוטב לימוני הורס. מיד אספתי גם לחם טרי כי את המנה הזאת אוכלים לצד לחם אחיד שחור. כזה שסופג את כל הטעמים..
סיפרתי לכם כבר שאני במחקר מתמשך אחרי המטבח המרוקאי וגם המנה הזאת מגיעה משם ומה שמאפיין את המנות האלה הוא העלות הנמוכה מבלי לפגוע בטעמים.

המרכיבים:
6-8 ירכיים/שוקיים / כל נתח עוף אחר
2 בצלים פרוסים
5 יח’ שומר גדולים, שטופים וחתוכים לרבעים
3 שיניי שום גדולות פרוסות
3/4 כוס זיתים מזן קלמטה מגולענים
כף גדושה לימון כבוש
לימון גדול סחוט
1/4 כפית ראס אל חנות
1/2 כפית פלפל לבן/ כפית שטוחה פלפל שחור
כפית שטוחה כורכום
כפית שטוחה מלח (לפי טעם רק זהירות הזיתים מלוחים)
1/3 כוס שמן זית/אחר

אופן ההכנה:
מחממים סיר רחב ומוסיפים שמן זית.
מוסיפים את נתחי העוף וצורבים היטב משני הצדדים עד השחמה
מוסיפים את הבצל הפרוס, השום , הזיתים, והשומר, מערבבים קלות ומנמיכים להבה.

מכסים את הסיר ונותנים לבצל והשומר להגיר את נוזליהם במשך כ 20 דק’.
מוסיפים את התבלינים, לימון סחוט ולימון כבוש, מערבבים בזהירות.

מוסיפים חצי כוס מים רותחים(אין צורך ביותר) ומכסים שוב את הסיר.
מבשלים על להבה נמוכה עוד כשעה או עד שהרוטב מסמיך.
מגישים לצד לחם טעים.


סרטון הכנה:

1 תגובה

  • שחף
    Posted 7 בינואר 2023 15:30 0Likes

    טעים מאוד! תודה על המתכון המושלם ❤️

כתיבת תגובה