עוף עם תפוחי אדמה ודלורית בתנור

ביום של סדנה אני מחפשת פתרונות יצירתיים לארוחת צהריים והמנה הזאת היא אחת מהם. כרעיים, תפוחי אדמה, דלורית שום ומעט תבלינים. ככה בדיוק אמא שלי ז׳ל היתה מכינה לנו כילדים ואני ממשיכה את המסורת.. ההכנה יותר פשוטה מפשוטה, הכל בתבנית אחת ולתנור. המנה הזאת תמיד רלוונטית ואהובה על כל בני הבית! כשאני מכינה עוף עם תפוחי אדמה בתנור כולם מרוצים אז מי אני שאתלונן?!


המרכיבים:
6 יח׳ כרעיים שלמות/מחולקות
8-10 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
דלורית קלופה וחתוכה לקוביות
8-10 שיניי שום קצוצות
מלח, פלפל, כף גדושה פפריקה מתוקה
8 כפות שמן זית
1/2 כוס מים

אופן ההכנה:
מניחים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית.
מחממים תנור ל 200 מעלות טורבו.
מכניסים את התבנית לתנור ללא כיסוי! וצולים במשך כשעה ורבע עד הזהבה עמוקה.

הערות למתכון:
הדלורית בשיאה בחודשי הקיץ, היא מתקתקה ויש לה מרקם קטיפתי. מי שלא אוהב יכול להסיר אותה מהמתכון ולהמשיך בהכנה כרגיל.

Leave a comment