עוף צלוי ומג’דרה בתבנית אחת

מי לא אוהב מג’דרה לצד עוף צלוי בתנור?! אז החלטתי לחבר בין השניים והתוצאה היא שאחד קיבל את הטעמים של השני ונוצרה חגיגה אחת שלמה. כמה הערות לפני שמתחילים, כמות המים גדולה מאשר בהכנת מג’דרה בנפרד. השתמשתי בעדשים שחורות הפעם כי אני מאוד אוהבת אותן במג’דרה יחד עם זאת תוכלו להשתמש בעדשים ירוקות רגילות אבל אותן תצטרכו רק לשטוף ולסנן. בנוסף, השתמשתי בשומן אסאדו ובעצמות של האסאדו בכדי לקבל מרקם וטעמים. זה לא חובה אבל בהחלט מומלץ. עכשיו תקשיבו, אני בטעות הוספתי את האורז לפני הבצל! אז עשיתי דבר כזה, הוספתי מיד את הבצל וערבבתי היטב עם האורז. הנמכתי להבה למינימום וטיגנתי כ 15 דקות את הכל יחד כך שאם בא לכם אפשר גם ככה.

המרכיבים לעוף:
עוף שלם חתוך לשניים
4 שיניי שום כתושות
כף פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
כף סילאן 100% טבעי
כפית שטוחה פלפל שחור
כפית מלאה מלח
1/4 כוס שמן זית.


המרכיבים לאורז:
150-200 גרם שומן אסאדו קצוץ (לא חובה מוסיף המון לתבשיל)
4 בצלים גדולים פרוסים
2 כוסות אורז יסמין/בסמטי
כוס עדשים שחורות/ירוקות
1/3 כוס שמן
כפית גדושה כורכום
כפית שטוחה פלפל שחור
כפית מלאה בהרט
חצי כפית כמון
כפית מלאה מלח (לפי טעם)
5 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:
מניחים את העוף החצוי בקערה ומוסיפים את התבלינים.
מערבבים היטב, מכסים ומכניסים למקרר לשעה לפחות.

ככל שהעוף ישהה במקרר כך ייטב

שוטפים היטב את העדשים השחורים ומסננים.
מעבירים לסיר קטן ויוצקים מים עד כיסוי מלא.
מבשלים כ 25 דק’ ומסננים.
במידה ומשתמשים בעדשים ירוקות רק שוטפים ומסננים.
מחממים סיר/תבנית מותאמים לתנור ויוצקים את השמן.
מוסיפים את שומן האסאדו ומטגנים כ 10 דק’ על להבה גבוהה.
מוסיפים את הבצלים ומטגנים על להבה בינונית כ 20 דק’ תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את האורז ומטגנים כמה דק’ עד שינוי גוון.

אני מבשלת כמות גדולה של עדשים ומקפיאה בקופסאות קטנות

מוסיפים את העדשים והתבלינים ומערבבים היטב.
מחממים את התנור ל 180 מעלות חום סטטי .
מניחים את העוף במרכז התבנית/סיר.

מוסיפים 5 כוסות מלאות מים רותחים. (אותה כוס של האורז)
מניחים נייר אפייה רטוב וסחוט מעל העוף והאורז.
אוטמים את התבנית ברדיד אלומניום ומכניסים לתנור לשעה ורבע.
מסירים את הניירות וצולים עוד כעשרים דק’ או עד הזהבה של העוף.

11 תגובה

  • אוסי
    Posted 17 בנובמבר 2022 14:07 0Likes

    תקשיבי ענת..
    את אלופה👍יצא מושלםםם

  • caroline
    Posted 5 בדצמבר 2022 15:23 0Likes

    Can you do it with chicken legs instead ?

  • ספיר
    Posted 19 בינואר 2023 14:11 0Likes

    שלום יקירה, כתוב במתכון על 2 כוסות אורז, 5 כוסות מים, מה גם שהבצל והעוף מפרישים נוזלים, זה לא יהיה רטוב ודייסתי?

  • ברוריה
    Posted 26 בינואר 2023 15:19 0Likes

    ענת יקרה!
    ריגשת אותי במה שכתבת על עצמך ובסיפורים על הילדות והמשפחה… הלואי שנצליח להעביר לילדים שלנו את המשפחתיות והחמימות כמו שתיארת שכולם היו מתחת לעץ…
    העוף והמגדר בתנור מחכה לטעום 😊💕

  • נטלי
    Posted 28 במרץ 2023 8:13 0Likes

    היי יקרה
    אפשר להשתמש בחתיכות של חזה עוף במקום בעוף?

  • אלינור
    Posted 19 בפברואר 2024 12:21 0Likes

    היי ענת. ניתן להשתמש בכרעיים מפורקות (ירכיים ושוקיים)?

כתיבת תגובה