מי לא אוהב מג’דרה לצד עוף צלוי בתנור?! אז החלטתי לחבר בין השניים והתוצאה היא שאחד קיבל את הטעמים של השני ונוצרה חגיגה אחת שלמה. כמה הערות לפני שמתחילים, כמות המים גדולה מאשר בהכנת מג’דרה בנפרד. השתמשתי בעדשים שחורות הפעם כי אני מאוד אוהבת אותן במג’דרה יחד עם זאת תוכלו להשתמש בעדשים ירוקות רגילות אבל אותן תצטרכו רק לשטוף ולסנן. בנוסף, השתמשתי בשומן אסאדו ובעצמות של האסאדו בכדי לקבל מרקם וטעמים. זה לא חובה אבל בהחלט מומלץ. עכשיו תקשיבו, אני בטעות הוספתי את האורז לפני הבצל! אז עשיתי דבר כזה, הוספתי מיד את הבצל וערבבתי היטב עם האורז. הנמכתי להבה למינימום וטיגנתי כ 15 דקות את הכל יחד כך שאם בא לכם אפשר גם ככה.
המרכיבים לעוף:
עוף שלם חתוך לשניים
4 שיניי שום כתושות
כף פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
כף סילאן 100% טבעי
כפית שטוחה פלפל שחור
כפית מלאה מלח
1/4 כוס שמן זית.
המרכיבים לאורז:
150-200 גרם שומן אסאדו קצוץ (לא חובה מוסיף המון לתבשיל)
4 בצלים גדולים פרוסים
2 כוסות אורז יסמין/בסמטי
כוס עדשים שחורות/ירוקות
1/3 כוס שמן
כפית גדושה כורכום
כפית שטוחה פלפל שחור
כפית מלאה בהרט
חצי כפית כמון
כפית מלאה מלח (לפי טעם)
5 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
מניחים את העוף החצוי בקערה ומוסיפים את התבלינים.
מערבבים היטב, מכסים ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
שוטפים היטב את העדשים השחורים ומסננים.
מעבירים לסיר קטן ויוצקים מים עד כיסוי מלא.
מבשלים כ 25 דק’ ומסננים.
במידה ומשתמשים בעדשים ירוקות רק שוטפים ומסננים.
מחממים סיר/תבנית מותאמים לתנור ויוצקים את השמן.
מוסיפים את שומן האסאדו ומטגנים כ 10 דק’ על להבה גבוהה.
מוסיפים את הבצלים ומטגנים על להבה בינונית כ 20 דק’ תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את האורז ומטגנים כמה דק’ עד שינוי גוון.
מוסיפים את העדשים והתבלינים ומערבבים היטב.
מחממים את התנור ל 180 מעלות חום סטטי .
מניחים את העוף במרכז התבנית/סיר.
מוסיפים 5 כוסות מלאות מים רותחים. (אותה כוס של האורז)
מניחים נייר אפייה רטוב וסחוט מעל העוף והאורז.
אוטמים את התבנית ברדיד אלומניום ומכניסים לתנור לשעה ורבע.
מסירים את הניירות וצולים עוד כעשרים דק’ או עד הזהבה של העוף.
11 Comments
אוסי
תקשיבי ענת..
את אלופה👍יצא מושלםםם
ענת אלישע
לבריאות!
caroline
Can you do it with chicken legs instead ?
ענת אלישע
yes you can
ספיר
שלום יקירה, כתוב במתכון על 2 כוסות אורז, 5 כוסות מים, מה גם שהבצל והעוף מפרישים נוזלים, זה לא יהיה רטוב ודייסתי?
ענת אלישע
לא יקירה בגלל שמדובר בתבשיל רוך ובתנור..
ברוריה
ענת יקרה!
ריגשת אותי במה שכתבת על עצמך ובסיפורים על הילדות והמשפחה… הלואי שנצליח להעביר לילדים שלנו את המשפחתיות והחמימות כמו שתיארת שכולם היו מתחת לעץ…
העוף והמגדר בתנור מחכה לטעום 😊💕
ענת אלישע
הלוואי יקירה
נטלי
היי יקרה
אפשר להשתמש בחתיכות של חזה עוף במקום בעוף?
ענת אלישע
כן אין בעיה
אלינור
היי ענת. ניתן להשתמש בכרעיים מפורקות (ירכיים ושוקיים)?